Namn: Lösen:

Quidquid latine dictum sit altum viditur

Henrik Bolivar Möller
Medlem nr #4322
64år från Sverige Hallands län

Befinner mig i: Malaysia

Senast inloggad 2020-01-21 12:13
Maila


Du måste vara inloggad för att skicka mail!


Dykutbildningar
ANNAT Bucket Diving Instructor


Bucket Diving Instructor
2006-11-12, Oxygene Philippines, BDCD Jonna Sturesson.
PADI Enriched Air


Enriched Air
2006-11-13, Oxygene Philippines, Andreas Yngvesson.
PADI Spec. Instructor - Night
PADI Spec. Instructor - Multilevel
PADI Spec. Instructor - Dry Suit
PADI Spec. Instructor - Deep
PADI Spec. Instructor - UW Photographer
PADI Open Water Instruktör


Open Water Instruktör
040618, CD Anders Hjort.
PADI EFR Instruktör


EFR Instruktör
040609, Anders Hjort.
PADI Dykmedicin


Dykmedicin
September 2003
PADI Dive Master


Dive Master
2003 (Adventure, Nichlas Arnewid)
PADI Medic First Aid


Medic First Aid
2002 (Adventure, Nichlas Arnewid)
PADI Rescue Diver


Rescue Diver
2002 (Adventure, Nichlas Arnewid)
PADI AOWD
PADI OWD

Loggboken
ANTAL LOGGADE DYK: 368
249 timmar 15 min total bottentid
Medeltid: 40,6 Minuter.
Medeldjup: 20,6 meter.

Visa loggar »
Senaste foton:
Supersnabba sjölejon, du har en bråkdel av en sekund på dig att få med dem på bild :)
Stim av tusentals Salemas och en dykare. Trodde aldrig att man kunde bli desillusionerad i ett stim av fiskar, men vet numera bättre.
Späckhuggare på jakt efter mat - Mola Molas. Det gick nog åt en två tre stycken uppskattningsvis. Här dyker den "lilla" besten med en ryggfena på ca 2 meter under båten och grabbarna längst fram med safarihattarna funderar på om de är på rätt plats??
Två är bättre än en, ingen av dem under 10 meter... Snarare typ 15 båda två
Personligt
Utrustning
Viking torrdräkt i gummi
Poseidon 2-delad semidry 7 mm
Bare shorty 3 mm
3 mm hel våtdräkt för tropisk dykning.

Forcefins XXL gula
Poseidon Forza fenor
Mares helfotsfenor

1 st Tritonreg med oct.
2 st Cyklon med oct.

Dive-Rite Trekwings BCD

1 st 10*300 bar
2 st 8*300 bar

Poseidon dykbag, tre vanliga dykbagar med tyg och mesh.

Massor med dyklampor, 2 x SL4, 3 x Classelampor (varav två sitter på kameran som fokusljus med rött filter och diffusor) och den senaste är en Niterider Blackwater 3000 som jag har fått hem från USA, skitbra ljus och brinntid.

En Olympus E-500 med 10bar hus, två Sea&Sea YS110 blixtar på armar från Locline (samma config som: wetpixel.com/i.php/full/olympus-evolt-e-330-dslr-and-10bar-housing-review/). Macro 50 mm 2,0, 8 mm Fisheye samt orginalobj. 14-45 mm, 3,5 - 5,6.
Stolt co-founder av:
foto

Jag är ensamstående 59:a med två vuxna barn, båda med dykcertifikat naturligtvis.

Jag började dyka på försommaren 2001 och blev frälst med en gång. Har dykt i Ukraina, Ahe (Nya Guinea) Menton (Frankrike), Ao Nang, Similan med de däromkring liggande öarna, Hin Daeng/Hin Muang (Thailand), Rarotonga resp. Aitutaki (Cook-öarna), Moalboal (Filippinerna), Sipadan och Mabul samt Layang Layang (Malaysia), Bali, Raja Empat och Lembeh (Indonesien), Hanifaru (Maldiverna), Galapagos, Bonaire, Tioman samt på Kreta utöver dyken här på västkusten. Man kan konstatera att allt har sin charm.

Mina dykaktiviteter utgick tidigare från Adventure i Särö där jag gick Rescue-kursen och Medic First Aid 2002 och DM under våren och sommaren 2003. 2004 avverkades IDC och IE.

2004 gick dykresan till Phuket med en Liveaboard till Similan som höjdpunkt. Den 6/2 2005 var det åter dags för Phuket med en sjudagars liveaboard på Rhapsody. Dyken på Hin Muang och Koh Bon med manta var klart häftigast. Film på mantadyket kan beskådas på http://hem.passagen.se/hbm/Manta_hin_muang.mov (funkar det inte så klicka på reload). Bilder på manta mm. finns i mitt album. Februari 2006 var det återigen dags flör Phuket med en tripp till Similan på dagordningen, denna gången var döttrarna med vilket gjorde resan ännu trevligare.
Trippen till Filippinerna med buddyn Peter von Heidenstam i november 2006 kommer för alltid att finnas som ett härligt minne med många bra dyk och ännu fler goda skratt.

Dyk- och äventyrsresan till Borneo i slutet av juli och början på augusti 2007 med dykning på Sipadan, Mabul och Roach reef var en otroligt fin resa och ett suveränt resmål som varmt rekommenderas (Roach Reef undantaget, som är förfallet och trist).

Februari 2008 blev det återbesök i Phuket, i början på augusti 2008 blev det även ett återbesök på Borneo och i november/december gick den kanske totalt ultimatata dykresan till Kri Eco Resort, Raya Empat, Nya Guinea och Kungkungan Bay Resort, Lembeh, Sulawesi - weeehooo en sån totalt fantastisk resa.

Juli/augusti 2009 gick resan med mina båda döttrar återigen till Kri Eco Resort, Nya Guinea denna gång i kombination med Bali. Grymt trevlig resa och kul att få dela den upplevelsen med det finaste jag har, mina två tjejer. Massor av dyk på Kri blev det och tjejerna fick se manta för första gången. Försöket att få se Mola Mola på Bali blev tyvärr utan framgång men dykningen uppe vid Tulamben var desto bättre.

Dykresan jul/nyår 2009 sket sig, vi hade tänkt åka den 21/12 till Bali men pga snöstorm och inställda flyg kom vi inte iväg förrän den 25/11. Blev dock en skön avkoppling och några goa dyk uppe i Tulamben med Wally som är en riktigt go gubbe..... Lär dock inte leva så länge till pga av svår alkoholism.

Resan i april 2010 till Layang Layang för att dyka med stora stim av hammarhajar var kanonbra. Vi fick dyka med dem på sex olika dyk, fantastiska djur.

Den sjukt bra trippen till Maldiverna och Hanifaru i Baa atollen i oktober 2010.
Magnus Lundgren var med som som rese- och fotoledare på trippen och gav bra och nyttiga fototips.
En elvadagars liveaboard innebär ju sannerligen en hel del dykning och alla dyken i Hanifaru var det gott om mantor så det kunde helt enkelt inte bli så mycket bättre. Fick nu äntligen se en valhaj också även om den var liten :).

December 2011 bar det iväg till Ahe Dive Resort för att dyka med valhajar. Mycket fräck destination med garanti för att inte bara få se valhaj utan att även få dyka med dem - länge.

En av drömresorna är avklarad, trippen till Galapagos 2011 inleddes med ett besök i Macchu Pichu, Peru och avslutades med en vecka på Bonaire.

Macchu Pichu är fantastiskt på alla sätt och vis och kan rekommenderas för alla som har ett lite vidare intresse än bara dykning.
Galapagos och dess dykning kan nästan inte beskrivas, hur galet bra som helst.
Föreställ dig att du gör en back-roll och landar på ryggen av en femton meters valhaj! Eller att du går ner över revet och ignorerar de hundratals hammarhajarna runt dig för att du vill simma bredvid två valhajar som kommer svepandes förbi.
Eller, kanske värst av allt... När vi på en utflykt med gummibåten får följa en späckhuggare som jagar klumpfiskar, och tuggar i sig en eller annan också - WOW!!! Hur f-n toppar man det???

Januari 2012 blev det dykning på Sumatras västkust, det var bättre än Thailands Similan men det var tuffa förhållanden med mycket surf. Inget för nybörjare direkt.

Jag erkänner villigt att jag först gärna ville se stooora fiskar men nu har jag insett att man lika gärna kan förundras över den lilla sjöhästen, nakensnäckan eller en liten tvättsvamp.

Tar det gärna lugnt nuförtiden - jag är ju inte på väg någonstans och då kan jag lika gärna titta mig omkring där jag är. Hatar att simma motströms och vägrar att ytsimma.

Foto är ett intresse som jag utövar flitigt, vet inte längre hur man gör när man dyker utan kamera :). Kameran är en Olympus E-500 (nummer 2, den första dränkte jag) med tillhörande UV-hus från 10bar. Dubbla Sea&Sea YS110 blixtar sitter på vardera sidan med Loclinearmar. Två Classelampor med rött filter används som fokusljus.

Vill dyka mer med mantor och vill gärna se flera olika arter av hajar. Tigerhaj skulle antagligen få mig att blöta ner våtdräkten (inifrån) men jösses va' fräckt.


Dykresor gör jag med http://www.phtravel.se