Namn: Lösen:

Birger Faith-Ell
Medlem nr #6023
54år från Sverige Stockholms län

Befinner mig i: Sverige

Senast inloggad 2024-08-07 20:03

Dykutbildningar
ANNAT Maringeologi


Maringeologi
7 månader på Strombus ett maringeologiskt forskningsfartyg som tog bottenprover i Gotlandsdjupet och diverse sss körningar i bl.a. Mälaren har gett mig en del kunskaper om allt och inget.
ANNAT Mudderverk
ANNAT Slammkrypare
ANNAT Forskning på arkiv
ANNAT Hjärt & Lungräddning
PADI Advante water 1991
PADI Open water

Loggboken
ANTAL LOGGADE DYK: 17
38 timmar 18 min total bottentid
Medeltid: 135,2 Minuter.
Medeldjup: 14,7 meter.

Visa loggar »
Senaste foton:
Personligt
Utrustning
Vi har bra utrustning på våra båtar. Plotter Lowrange samt ekolod Humminbird 1198. Bärbar PC med 4 olika sorters sjökort för yrkestrafiken eller båtägaren.Samt side scan sonar deepvision. Diverse undervattenskameror och Videokameror, bensindriven kompressor, metalldetektor . Syragas ifall det värsta skulle inträffa. Lyftsäckar och bira är ju bra att ha oxå. Vi har vänner som har tyngre utrustning ifall behovet finns.
Släpkameror av olika modeller och hemma byggen samt digitalkameror och videokameror med blixt och belysning är bra för dokumentation av fyndet. Vi är återförsäljare av Gladius Pro samt Gladius mini se http://besiktningsakuten.se/home/%C3%B6vriga%20besiktningar/gladius%20pro%20en%20undervattensdr%C3%B6nare.html
Uthyres Lyftsäckar på 500 liter samt lyftsäckar på 1000 liter finns för uthyrning, lyftsäckarna har en lyftkraft på 11000 líter.
Vill ni bärga en båt eller bil eller bara ett stockankare är det nästan ett måste.
Vi är ett ganska slutet sällskap som forskar efter kritpipor, trefotsgrytor och äldre glasflaskor. Men ett och annat vrakdyk blir det väl. Att gräva i dyn och förstöra sikten för andra har för oss blivit en sport!

Mitt eget personliga intresse är sjökrogar samt ankringsplatser från 1500-1800 talet, jag är väl den i stockholm som kan mest om dessa i Mälaren samt Oxelösund till Arholma.

Besök gärna Lars Westergren på dykarna . nu: om ni behöver hjälp med att datera flaskor samt sigill från äldre flaskor. Om ni har keramik eller kritpipor så kan jag hjälpa er personligen eller med hjälp av Arne Åkerhagen eller andra vänner inom vår bekantskapskrets.

Att forska i arkiven är ett tufft arbete. Jag har suttit på en hel del olika arkiv och biblotek och läst väldigt många böcker angående hembyggdsmiljö samt skärgårdsmiljö i forna tider.
Om man vill vara först på ett vrak eller annan intressant plats, så är det antingen tur eller ihärdigt sökande som ger bra resultat.

Metalldetektor för undervattensbruk finns att hyra eller låna. Jag säljer även metallsökare till bra pris. Behöver ni hjälp att hitta en vigselring eller en klackring eller något smycke i silver eller guld, eller kanske ett halsband som ni tappat eller förlorat när ni bada i vattnet eller i sanden på badstranden eller vid klippbadet när ni simmade? Jag kan hjälpa till med metalldetektor och dykning efter guldringar. Jag har tre undervattens detektorer av fabrikat minelab excalibur samt At Gold som jag hjälper folk att leta efter förlorade föremål med. (Jag vill normalt inte hyra eller låna ut dem) En guldring som ni tappat när ni badade kan säkert hittas om ni kan ange ungefärlig plats. Självklart är det svårt i vissa fall att hitta ett smycke beroende på vad det är för botten och om det ligger en massa skrot där? Ett Guldhalsband, briljantring, guldkedja, diamantring, nyckelknippa eller glasögon är ofta värda att leta upp, jag kan söka samt dyka på olika områden vid behov kan jag ta hjälp att söka av flera andra dykare.
Kontakta mig så kan vi göra ett försök att dyka av badplatsen eller vid bryggan eller från båten om ni tappat föremålet i vattnet eller kanske på gräsmattan...

Idagsläget har jag ett 15 tal lyftsäckar med lyftkraft närmare 11.000 kg som jag hyr ut till de som vill bärga en båt eller kanske ett stockankare, jag kan tänka mig att hyra ut eller kanske sälja av någonlyftsäck? Att byta en bojkedja eller en kätting brukar vara en baggis, men ibland behöver man även lyfta bojstenen och lossa kedjan för att få den på rätt plats.

Jag har nu skaffat en rolig kamera för videodokumentation av botten/vrak mm, tål 50 meter.

Tänk på vad som är en fast fornlämning och vad som inte är det innan ni rör på ett fynd! Är platsen varaktigt övergiven eller markerad som fornlämning gäller vissa regler om lösfynd.


länkar:

Undervattensdrönare Gladius
http://besiktningsakuten.se/home/%C3%B6vriga%20besiktningar/gladius%20pro%20en%20undervattensdr%C3%B6nare.html

Fornminneslagen:
http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19880950.HTM

Marinarkelogi. Olles hemsida:
http://home3.swipnet.se/~w-37570/

Diverse marinarkelogi
http://www.abc.se/~m10354/mark/ordlista.htm

Eriks dyklänkar: Länkar till allt och alla:
http://hem.passagen.se/m93lgek/scuba.html

Mas:
http://www.marinarkeologi.info

Sjöhistoriska:
http://www.sjohistoriska.nu/

Kustbevakningen
http://www.kustbevakningen.se/

Lantmäteriet
http://www.lantmateriet.se/

Riksarkivet:
http://www.ra.se/ra/index.html

Krigsarkivet:
http://www.ra.se/KRA/forskar.html

Länsstyrelsen:
http://www.lansstyrelsen.se/karta1.htm

Stockholms hamn:
http://www.stockholmshamn.se/

P2-vrakskydd
http://www.vrakskydd.nu
´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><(((((((º>

¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><(((((((º>

¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><(((((((º>

`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><(((((((º>

´¯`·.¸ ><(((((((º>