Namn: Lösen:

Linda Normark
Medlem nr #7066
52år från Sverige Västra Götalands län

Befinner mig i: Sverige

Senast inloggad 2014-11-25 20:03
Maila


Du måste vara inloggad för att skicka mail!


Dykutbildningar
PADI Deep/nitrox/PPB -05


Deep/nitrox/PPB -05
Inst Fredrik Grönvall, AI Alexandra Grönvall, Oxygene göteborg, fd tech light alt intro to tech.
PADI AOW - 04


AOW - 04
Anders Bengtsson och Nichlas Arnewid, Adventure särö
ANNAT BSAC Drysuit - 04


BSAC Drysuit - 04
Denise Harding, Blue Water Diving, Basingstoke, UK
PADI EFR - 03


EFR - 03
Trevor A Leyland, TAL shooting & scuba, christchurch, UK
PADI OW -03


OW -03
Nordic Divers Grand Canaria

Loggboken
ANTAL LOGGADE DYK: 172
116 timmar 5 min total bottentid
Medeltid: 40,5 Minuter.
Medeldjup: 18 meter.

Visa loggar »
Hejsan!
Är sedan 2003 dykare som oftast hållit till i "kalla vatten" som Sverige, Skottland och England, landet som med hjälp av BSAC var med i början av min karriär och fostrade mig till att "fem meters sikt är helt ok/bra och lite vågor gör inget bara man väl kommit ned i vattnet". Hade jag stannat lite till istället för att flytta hem till västkusten hade jag kanske också lärt mig hur jag skulle klara av att smidigt få på utrustningen och hålla balansen samtidigt :-)

Gjorde ett första försök att ta licensen i slutet av oktober 2002 men frös för mycket för att genomföra kursen. Men, skam den som ger sig, i april -03 åkte vi ned till gran canaria där sambon "lurade" mig att göra ett provdyk för att sedan slutföra kursen, inte för att jag var direkt svårövertalad :-) Fastnade totalt när jag inte frös, helt underbart! Så numera får han skylla sig själv när jag står framför honom och gnyr "dyka..dyka.."

Har sedan dess gått AOW här i Sverige och från fasen "dyka i vidrig torrdräkt i iskallt vatten, ni måste vara rubbade, det skulle jag aldrig få för mig!" till att njuta av att vara någorlunda torr och varm efter dyken i 5 gradigt vatten, tänk vad abstinens kan göra underverk mot fördommar:-)

Det starkaste minne jag än så länge har är från när jag plötsligt har ett stimm vackra fiskar simmandes mellan armar och ben och snett framför min mask en putsarfisk som börjar putsa masken, helt otrolig närkontakt som totalt trollband mig! Ett mer nyligt minne är alla mantorna i thailand, a dream come true!
Fast, att dyka i västerbotten med 3 mm våtdräkt var ju också en upplevelse för sig :-)

Annars är jag en 34 årig f.d skellefteåbo med något ironisk humor som numera efter ett gästspel i England och BSAC åter är bosatt i göteborg med sambon Anders. Här arbetar jag som fritidspedagog och ytters sporadiskt tränar kampsporten ju-jutsu som jag även varit barntränare i. När jag inte dyker, tränar, åker bakpå sambons mc så är jag en äkta bokmal, med deckare eller fantasy som favoriter.


Ja, och så har jag äntligen hittat ett citat som känns rätt för mig! :-)

“Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.”


Hänger även på och är aktiv på :

http://www.sportdykare.se

http://www.sport-dive.com (international version)