Namn: Lösen:

"How deep is deep?"

Marie Jonsson
Medlem nr #7755
49år från Sverige Gotlands län

Befinner mig i: Sverige (Västkusten)

Senast inloggad 2015-10-16 11:18

Dykutbildningar
IART JJ-ccr Trimix


JJ-ccr Trimix
Diving Unlimited
IART JJ-ccr extended range


JJ-ccr extended range
Diving Unlimited
IART JJ-CCR level 1


JJ-CCR level 1
Diving unlimited Göteborg, Dykfröken Ravnsborg
ANNAT Dykledare S30


Dykledare S30
Kungsholmens räddningsdykarskola maj 2011
ANNAT Lummelundakursen


Lummelundakursen
Träning för att kunna dyka i Lummelundagrottan. Juni 2001?
ANNAT Yrkesdykker klass 1


Yrkesdykker klass 1
Yrkesdykarskolan i Fagerstrand-NYD
IANTD Normoxisk trimix


Normoxisk trimix
Stockholms grodmansskola Johan Candert, Björn Hagman,
TDI Full Cave


Full Cave
Akumal dive shop med Al Pertner som instruktör
PADI OWSI


OWSI
borde uppgradera till MSDT eller hur?! efter 10 år...

Loggboken
ANTAL LOGGADE DYK: 134
109 timmar 22 min total bottentid
Medeltid: 49 Minuter.
Medeldjup: 15,6 meter.

Visa loggar »
Senaste foton:
Emmy försöker förgäves reta upp en flundra
John i full färd med att pensla marinad på lammet
Grabbarna drömmer om mat och dykning...förmodar jag
Linus på väg upp vid Digerhuve
Personligt
Utrustning
Får se nu...trasig snorkel, en scubapromask från 90-talet, en borttappad DiveRite 10watts HID lampa.. Canon G9 med UV-hus, Scubapros feta gummifenor till arbetsdräkten Hunter (gummi) och coola små Aqualung-fenor till min gamla Mobby(herr stl small, eftersom det inte fanns damstorlek på den tiden) och våtdräkten-en scubapro 5 mm med Aqua Lung boots. Fenorna funkar till å me utan boots eftersom fotfickan är så mjuk. Limegula helfotsfenor från Intersport med en trasig fotficka från en propeller-attack. Vikings 5fingers torrhandskar, har hittat ett par som inte är enorma! En champagne-färgad Toyota Avensis. Hepp! Har fått en ny mask, i examenspresent från min bror, en Ventura Midi. Skitskön! dive-Rite lampan har kommit tillrätta, den gömde sig i chefens strandbod över vintern bara. Lampan är numer helt oduglig sedan både lampa och glas trillat i plurret på Hornstein. Har köpt en fångstkasse, lagom till flundresäsongen avtagit, men kanske nästa år... Ny lampa inköpt av min snälle bror, den är stor, lyser som fan och är tillverkad av Metalsub. Minsann har jag inte glömt att jag har en dator oxå...en Aladin Prime som inte riktigt kom överens med Kronandykningarna. Den ville liksom aldrig gå i viloläge. Det ville iofs inte jag heller... Å så...en JJ CCR...my baby! En Ursuit heavy light, lagad med silvertejp, funkar märkligt bra faktiskt, appliceras med fördel på dräktens insida. Santi värmeväst och ett ännu oprövat dito underställ. Nu är understället provat och både väst och ställ har varit på kontaktbyte på Santi och återvänt, och fungerar finfint. Nu har jag istället en oprövad måttsydd Santidräkt liggande på Fårö...där jag inte är!
Har jobbat som marinarkeolog för en firma på Gotland, mest inom HUMA-projektet. Har haft praktik på Bohusläns museum. Swedens finest! Jobbar för tillfället i Danmark för Vikingaskeppsmuseet i Roskilde.

Sveriges enda trimix/rebreather/yrkes-dykande marinarkeolog. Vad jag vet i allafall. Men jag försöker att inte skryta, eller då inte... Spelar ingen större roll vad jag skriver här eller hur?!

Driver Fårö Dyktjänst med min bror, ett "litet hemligt" dykcenter på Fårö där du kan fylla luft och blandgas, hyra utrustning, få bra tips på dykställen eller få hjälp med undervattensarbeten.
Vi har en facebooksida med lite mer info, men hemsida går det ännu trögt med.

Är medlem i Gotlands Havsgille, det lokala marinarkeologiska sällskapet och MAS, Sveriges MarinArkeologiska Sällskap.

Gillar guldskedar ;-D