Namn: Lösen:

Michael Bernander
Medlem nr #7777
Från Sverige Stockholms län
Senast inloggad 2019-06-18 10:57
Maila


Du måste vara inloggad för att skicka mail!


Dykutbildningar
PADI Rescue Diver


Rescue Diver
Fantasea
PADI EFR


EFR
Fantasea
PADI Enriched Air Diver


Enriched Air Diver
Emperor Divers, Sharm el Sheikh
PADI AOW


AOW
Oceanic
Niklas JOhansson
PADI OWD


OWD
Oceanic
Niklas Johansson

Loggboken
ANTAL LOGGADE DYK: 346
284 timmar 31 min total bottentid
Medeltid: 49,3 Minuter.
Medeldjup: 21,1 meter.

Visa loggar »
Senaste foton:
Mycket fint att se på. Natur och så.
Strandhugg med BBQ varje vecka.
Efter tio års funderade gjorde jag slutligen slag i saken och tog OWD- och AOW-certifikat vintern 2002. Sedan dess har jag inte haft några problem att hitta semestermål.

Första året hann jag med en fantastisk vecka i Sharm el Sheik, plus några fina dagar på Malta och i Kroatien. Östersjövattnen finner jag fostrande snarare än underhållande, men några långhelger vid Smögen och på Väderöarna har varit fina.

Sedan dess har det blivit fler vändor till Röda Havet, oftast även med dykande son. Liveaboard rocks! Norra Hurghada-rutten, Brothers och South & S:t John's. Livet blir inte så mycket bättre.

Sommaren 2004 gick dykresan till Bonaire & Curacao. Det gjorde inte heller ont. Två år senare gjorde jag 19 dyk runt Sipadan, Mabul och Roach Reefs, Borneo. Sagolikt.

En handfull dyk på Guadeloupe var trevliga, men inte spektakulära. Är man där ska man dyka, men åk inte dit bara för dykningens skull. Aqaba, Jordanien, är en annan ny bekantskap. Trevliga landdyk och ett riktigt fint vrak, Cedar Pride.

En vecka på dykcamp i Wadi Lahami. Riktigt bra så länge vinden inte gjorde RIB-utfärderna för skumpiga. Otroliga hårdkoraller.

Divers Lodge på Lembeh... vilket ställe! Väldigt annorlunda dykning med djur man inte trodde fanns. Och massor med sjöhästar!

Korsika... bättre, djupare och kallare än jag anat!

Har försökt läsa arabiska på Vuxenskolan. Bortsett från skriftspråket är det nog ingen omöjlighet att lära sig lite, men det krävs mycket plugg...

Kåserier från mina resor på www.bernander.eu .