Namn: Lösen:

Dyk nr: 384, Lillsved Värmdö - "Skraken"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2004-12-03
MAXDJUP :
42,1 meter
DYKTID :
50 minuter

"Skraken" har jag bara dykt en gång tidigare... på nitrox, så jag man var lagom dum och packad. Därför var det hög tid att göra ett seriöst dyk här på denna tämligen odykta vaxholmsbåt.

Jag, Micke Bergström och Håkan Wiking tuffade ut med båten tillsamans med Nicke som för dagen var förste styrman på "Verbåten". Efter kontakt med lotsarna väntade vi ut ett konteinerfartyg som passerade rakt åvanför vraket, sedan droppade vi en lina och begav oss ner.

Micke gjorde loss linan från sänket och Håkan knöt fast den i "Skrakens" skrov. Efter lite slit fick vi upp vikten på skrovet och kunde efter lite meck skjuta upp den till Nicke som tog emot den på ytan.
Micke tog täten och vi kollade in aktern med propellrarna, kikade ner in genom fönster och luckor. Sikten var ganska bra... 5 meter på botten. När jag gämför med den logg jag skrev efter att ha dykt på Nitrox så är det en del väsentligheter som jag får ändra... fartyget lutar åt babord, inte styrbord. ;-)

Jag ledde decot och efter avklarat dyk har vi nu dragit en lina in mot Mansören. Om någon är sugen att dyka inom en snar framtid så sitter en fender på ytan och markerar vart linan går ner mot vraket. Det är en simtur på ca 150 meter mitt i farleden så var försiktiga!

2x12 : 12/35
7L : EAN 50