Namn: Lösen:

Dyk nr: 191, Alviksvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
Andreas Fries och Dmitri Gorski  
DATUM :
2004-12-04
MAXDJUP :
12 meter
DYKTID :
44 minuter

Ja, va fan. det är bara att erkänna att TECH 1:an sög musten ur mig. dessutom, hur toppa den kursen. det är nog svårt.
Efter några inställda evenemang till bl a Eldaren så skulle jag, Lelle och RÅ dykt i Vagnis men då vi varken hade en TG40 eller Hkp så slutade den dagen hemma i soffan.

Jag och AF enades om att vi skulle försöka oss på ett dyk på Tore.
Vi anlände till ett mörkt, kallt Alvik. Medborgargardet höll sig inomhus och putsade antagligen på sina slå-på-dykare-baseballträn.

Efter ett tag anländer tre killar. En av dom börjar till min förvåning röka men det visade sig att han inte skulle dyka utan var mer dyk-hangaround.
Det visade sig att det var Dmitri Gorski och Christopher Zell som skullle dyka. CZ hade dock pajat siin inflator till hans glädje för nu kan han köpa en rostfri Halcyoninflator istället.
Alltid kul att få träffa folk från forumet.

Kort sagt, DG fick dyka med oss. Vår plan var att bara irra omkring och känna oss för. Lägga lina kanske.
Vi hoppade i och jag såg direkt att det kom bubblor kring DG:s torrdräktskedja. Påtalade detta och DG förtklarade då att det var lite blött inuti. Han ville dock inte säga om det var en kall och obehaglig vätska eller varm, gul och behaglig vätska.

DG skulle gå i mitten och jag sist. AF hade grava problem med sina öron TROTS att han är läkare.
Vi hamnade ganska fel och jag bröt då dyket då det nog skulle vara omöjligt att hitta båten annars. Efter ett nytt försök så hittade vi linan i dyvattnet och vi gled iväg. Teamsammanhållningen var väl inte klockren direkt men jag såg AF:s 18 wattare längre fram. Ibland kunde jag t om se DG:s Classelampa.

Vi följde styrbordssidan. Jag noterade att Tore INTE fått mer slagsida än förut. Jag simmade genom akterhytten. Aborren M/stor syntes inte till. AF skulle klämma sig genom styrhytten men han kom inte in... Han backade då och simmade in i akterhytten och kom ut genom styrhytten. Jag skulle simma genom styrhytten men av någon anledning så var sikten två centimeter så jag fegade ur.

Jag backade lite då och då. Gick bra även om allt annat kändes sådär.
AF tog fram min Pathfinder, jag gjorde en primary och en secondary och därefter blev det lite fel då jag ville gå först med linan och försökte under vattnet bolla om i teamet. Gick inte så bra så jag lämnade över rullen till AF som stack iväg och la lina. DG försökte förtvivlat lysa ner i lastluckorna så jag försökte hjälpa honom med min lampa. När linan var lagd så blundade AF sig genom linan. Gick bra.

Här började jag frysa satan om vänsterhanden men kunde inte erkänna detta då DG stog ut trots hål i torrisen... Till sist så gjorde han tecknet att han frös, äntligen... AF var nog också nöjd med dyket. Jag vevade in linan på ny rekordtid, fick trassel men det ska jag fixa i soffan någon kväll.

DG försvann i fortare än kvickt då AF sköt säck. Jag stannade med AF.
Till sist var vi uppe. En dam stog med en barnvagn på bryggan. Trubbel tänkte jag men det visade sig att barnet var helt sålt på dykare pga någon dykande släkting.

Jag tog av masken för att kunna prata med damen. Kände snoret i ansiktet, försökte få bort det men det slutade i vanlig ordning med snoret utsmetat i ansiktet och idag även med lera då jag stog på arselet när jag klättrade upp ur dypölen.
Vi plockade ihop utrustningen. Jag hade till min glädje fyllt argonpavan med vatten. Jag blir så glad för sånt. AF:s decopava, Kickan stog och väntade på honom. När han försökte sätta på henne så bara fnös hon om andrasteget.

Vi drack kaffe på MCD. Jag fick hjärnsläpp och beställde glass till kaffet. Jag var ju redan hyfsat kall.

Kom hem. Drack en folköl. Gick ut i hissen och plockade bort den trasiga gamla spegeln jag slog sönder för ett år sedan med mina 2x12. Drack en fegis till, blev lullig. Skar mig i fingret. Drack en fegis till medan H. tejpade ihop fingret. Uppdaterade namntavlan på bottenvåningen. Stavade fel på grannens efternamn. Sket i det och drack en fegis till. Skrämde en liten unge. Gick därefter nöjt upp till lägenheten.
Lagade middag åt min bortskämde kvinna som åt praliner i soffan.
Rullade in bacon, hackade oliver, soltorkade tomater i lövbiff. Stekte i olja. I med tomatkross. Lät det koka upp och i med gul lök mot slutet tillsammans med Oregano.
Jäkligt gott och nyttigt.
H. plockade fram tetravinet så jag försedde mig rejält.

En bra dag i en stackares liv.

Årets sista dyk antagligen.