Namn: Lösen:

Dyk nr: 23, Jordfall, Gullmarn


DYKARE :
PARKAMRAT :
Håkan Myrsell  
DATUM :
2004-12-12
MAXDJUP :
30,8 meter
DYKTID :
33 minuter

Luciadyk!
Soligt och fint, lugnt på ytan.
Efter tips från Glen & Susanne (som dök samma rutt) så hoppade vi i från mittenbryggan och gick ut åt höger istället för vänster som många gör.
Det fanns inressanta klippväggar med spännande skrevor och överhäng.
Inget överraskande djurliv denna gång. Såg någon fin anemon, lite olika fiskar, krabbtaska, borrar och mängder med eremitkräftor. Eremitkräftorna verkade mest mucka med varandra.... en av dem hade hittat ett halvförmultnat fallöv som den kramade stenhårt. Sikten var blandad. I början av dyket var den kass, sen blev det mycket bättre 6-8m.

Jag tog mig tid att lägga mig snett ovanför Håkan och studera honom lite medan han spejade bland skrevorna. Det är intressant och lärorikt det med, inte bara stirra sig blind på djur- och växtliv.

Undertiden vi låg på säkstopp (4m/ 3min) såg jag en liten fisk som smet in under en sten.Jag glev lite nyfiken och lyfte på stenen, då rasade allt samman under den.... undra vad som hände med fisken...

Efter dyket samlades allihop hemma hos Glen & Susanne (Dykluft vid Gullmarn), där de bjöd på lussebulle å pepparkaka med glögg. Supergott! (det var min frukost den här dagen...)

Tack för fikat!

BT: 8ºC
Luft: 12X220=>40
MD: 16,8m