Namn: Lösen:

Dyk nr: 30, Oskarshamns kärnkraftverk, OKG 2


DYKARE :
PARKAMRAT :
Jonna Sturesson  
DATUM :
2004-12-11
MAXDJUP :
5 meter
DYKTID :
25 minuter

Drift diver kurs dyk #1

16 grader, 8 meter sikt, 3 knops ström

Efte tre timmars bilfärd från Fantasea i Borås blandat med allsång till Di Leva och utblidning i slang på Jönköpingska nådde vi äntligen kärnkraftverket.
Vi hade sett både snö och frusna sjöar så man funderade lite hur kallt detta skulle bli...men det var helt suveränt! 16 grader varmt, mitt i december!
Vi plockade ihop grejerna direkt och efter rekning gav vi oss ner i strömmen.
Vi gick i på den bortre sidan strax bakom betongröret, gjorde först avvägning och sedan bar det av.

Först simmade vi med hjälp av botten fram till betongfundamentet på bron, strömt men inga större problem.
Sedan simmade vi i fritt vatten så långt vi kunde, det var tvärstopp efter halva vägen!
Sista gången tog vi hjälp av en lina som satts dit ett par dagar innan. Det kunde man ju tro skulle vara lätt men INTE. Strömmen var så stark att men kastades runt okontrollerat i vattnet. Det såg lite komiskt ut när ett pärlhalsband med dykare kämpade mot strömmen.
Väl framme vid klacken under bron höll vi fast och gick armgång utmed klacken tills alla hade fått plats. Vi hände där en stund och njöt av den mäktiga känslan av de 40 kubikmeter vatten i sekunden som forsade fram. På given signal släppte vi sedan och drev med strömmen bort mot igångsplatsen.

Efter en stund kom vi till en plats där det var mindre strömt där vi skjöt en ytboj per par. Jag och Jonna hade lite problem med trassel av linan som var lite väl tilltagen...

När vi kom upp hade molnen skingrats och vi möttes av en blå himmel.

ÖVERSTYVT!!!