Namn: Lösen:

Dyk nr: 122, Falken


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Rinaldo  
DATUM :
2005-01-07
MAXDJUP :
12,2 meter
DYKTID :
49 minuter

Tisdagens dyk här på Falken var så bra, så vi beslöt att göra ett till. Det var en bra idé, även om sikten idag var lite sämre. Säkert på grund av regn och hård vind. Min kamera, som är hela 2 månader gammal hade beslutat gå sönder som en liten gott nytt år hälsning till mig, så nu slapp jag koncentrera mig på att fota...

Dyket var iallafall ett suveränt dyk. Jag trodde jag hade simmat runt Falken tidigare, men då plötsligt en hel våning av båten uppenbarar sig, raserad, på styrbord sida insåg jag att så nog inte var fallet. Lite skrämmande, då jag för en sekund fick för mig att jag gjort en ofrivillig penetrering och befann min inne nånstans. Men man kan inte vara korkad hur länge som hellst, så jag insåg snabbt vad det var fråga om. Spännande med en ny bit att kolla på. Johan som har en fungerande digitalkamera (avundsjuk) fotade lite, och vi hjälptes åt att försöka lysa från lite coola vinklar på olika detaljer. Skoj med foton.

Snörde upp en bit lina nån lämnat hängande i onödan över aktern, så man slipper hålla undan för den. Smygpenetrerade en liten liten bit trots att jag lovat mig själv att inte göra så förrän dubbelflaskorna är på plats. Tittade istället på hur johan simmade rakt igenom från för till akter. På vägen tillbaka stötte vi på en råfet lake (måste det vara) som låg och tryckte under kablarna. Måste vara dyvikslakens lillebror. Den fotades grundligt av Johan och sen var dyket över. Fina grejor det här.

Sikt: 1-2m
Temp: 0°c
Luft:
10x300
280=>110