Namn: Lösen:

Dyk nr: 33, Gräddö brygga - Gräddövraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2005-01-08
MAXDJUP :
11 meter
DYKTID :
32 minuter

220 - 110
2 grader


Det blev ett bra gäng med folk som möttes upp i Åkersberga den här regniga lördagsmorgonen..
Efter kaffekopp och lite småpyssel åkte vi ut mot Gräddö. Extra kul dykplats tycker jag då jag tillbringat många barndomssommrar på Gräddö och sett dykplatsen ett antal gånger, ovanifrån.

Vi fick på oss prylarna och plumsade. Jag var tvungen att vänta på klartecken av Micke, så han kunde ta en bild, som blev värdelös..
Jaja, vi sjönk och jag upptäcker till min glädje att sikten är kanooooon!!
Ja, tills jag kom ner och siltade till det förstås.. :-) Liiiite lätt prestationsångest i det här gänget som har sådär en miljard dyk tillsammans.. Kände mig som Supersilter ungefär.
Vi gick direkt på vraket och plaskade på. Micke plåtade med sitt för dagen gaffatejpsutsmyckade uv-hus. Jag och Linda agerade modeller, trodde jag.. Det visade sig att Micke funderar på karriär som flickfotograf den fulingen..

Det var många dykare i vattnet och ibland rördes teamen ihop lite, i alla fall för mig. Tack o lov var sikten bra och vraket litet så man hittade snabbt varandra igen.

ja... vad fan, det hände nog inte så mycket mer. Vi gled mest runt. Efter dryga halvtimmen börjar jag frysa (fan att man ska vara först att banga nu igen) så jag signalerar frossa till de andra och vi vänder mot stranden igen.

Efter att noga ha kontrollerat varandras ansikten från snor kliver vi upp för dykfika.
Det var rätt mycket garv åt limmade fickor bland annat..

Eftermiddagen slutade med ytterligare en kaffekopp i Åkersberga och lite skitsnack innan färden styrdes hemåt igen. Nu ikväll blir det annat team, andra typer av flaskor, annan typ av vätska och annan typ av berusning, skål.


Parkamraters loggar:
Micke Tilja - Gräddö brygga - "Gräddövraket"