Namn: Lösen:

Dyk nr: 34, Tore - Alvik


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2005-01-15
MAXDJUP :
9,7 meter
DYKTID :
33 minuter
VISAD :
630 ggr

220 - 100
1 meter sikt
3 grader


Jan och Jonas hade jag träffat på via nätet och nu hade vi bestämt oss för att göra ett dyk. Jag plockade upp Janne ute i Saltsjö-Duvnäs först och sen hämtade vi Jonas på Kungsholmen. I bilen berättar Jonas att han dyker med våtdräkt!!?? Herrejävlar... -"Jag är inte så frusen av mig" sa han.. Wow... det är det enda jag kan säga..
Vi gjorde ett pitstop på Statoil och sen åkte vi ner till stranden.
Paketet hade jag riggat hemma på morgonen, så nu var det bara att kliva i dräkten och sen var det klart. Jag hade verkligen sett fram emot att få träffa den berömda mannen i området, men tyvärr syntes han inte till..

Idag skulle jag testa mina nya gators! Intressant att se vad de kan göra för mitt trim..
Det visade sig att vi dök med platta och longhose alla tre vilket kändes bra. Det känns lite tryggare när allas konfiguration är lika. Precis som förra utfärden var jag ensam med singelflaska.. (känner mig som en snorklare bland alla dubbelpaketstechisar.. Fan, ännu en grej på önskelistan som redan är lång)
Vi gjorde oss redo och plumsade igenom den tunna isskorpan som lagt sig vid stranden. (Så snopet det vore att hoppa från bryggan, inse att isen är för tjock för att brista, dratta på arslet och slå halvt ihjäl sig.. )

Vi gick igenom dykplanen och utsåg Janne till ledare. När vi gått ner inser vi att sikten är kass, max 150 centimeter.. Men, vi följde en lina tills vi plötsligt stannade upp. En skylt visade att segelbåten låg åt höger till. Jag låg där och fattade inte riktigt vad Jonas pekar om, tills jag vänder mig om och inser att jag har vraket en halvmeter ifrån mig. I den dåliga sikten hade jag inte sett att vi simmat på det..

Vi följde linan till segelbåten och gjorde ett varv runt den. Sen simmade vi tillbaks till Tore där vi tog en tur över däck, ner och runt skrovet.
Precis som jag sagt innan vi klev i började jag frysa efter en halvtimme så vi bestämde oss för att simma tillbaks. (Hmm.. ett underställ åker nog också upp på den redan dyra önskelistan..)
Janne ledde oss lite till höger om bryggan där vi skulle kunna kliva upp.
Vi fick trycka till lite lätt med skallen för att spräcka den knappt centimetertjocka isen.
Jonas med våtdräkten frös såklart ingenting..

Efter att ha tryckt in allt i bilen åkte vi till Kungsholmen, tog en fika å surrade dykning innan jag skjutsade hem dem igen.