Namn: Lösen:

Dyk nr: 18, Bordellen, Söder mälarstrand


DYKARE :
PARKAMRAT :
Öie Lindeberg  
DATUM :
2004-12-07
MAXDJUP :
11,3 meter
DYKTID :
20 minuter
VISAD :
576 ggr

Efter att ha tjatat ett tag om detta vrak så stod vi då där. Bordellen. Lite lätt suggestivt namn. Mm...egentligen heter väl skeppet nåt annat men vem bryr sig *S*. Båten är en träpråm som på 60-talet fungerade som ett illegalt vattenhål för spel och prostitution. Nu skulle det visa sig duga som objekt för våra frusna dykdrömmar.
Samling med Öie, Rolle, Erik och en ny bekant vid namn Jakob. Anders titta förbi medans vi bytte om men han kunde inte dyka eftersom vi tog dyket på morgononen en arbetsdag (ledigt...)
Det snackas en del på forumen att det ska vara "Jättehögt" från kajjen till vatnnet men det är lätt överdrivet. Efter ett giganskt steg ut i det blå så låg man och huttrade i vattnet. Kallt....trots mina nya torrhandskar.
Vi simmade ut till den plats där vraket skall ligga och började förbereda oss för att gå ner. Efter en del strul med allt från avvägning till friflödande reggar så gav upp en stund. Det visade sig att både Öie och Rolle hade strul med sina prylar. Det hela slutade med att erik och Jakob tog ett dyk medans jag och Öie satt på kajjen en stund. Rolle drog iväg å köpte ny regg....somliga har det fett.
Försök nummer två gick finemang. Jag landade nästan på bilen som ligger strax bredvid vraket åt Beluxhållet (den stora vita båten vid kajen). Skrothög kan man säga men det e kul med saker i vatten så vad gör det. Sen simmade vi längs botten och kollade underdelen av Bordellen. Såg en propeller! Jorå!
Sem var det en sväng utmed reling och sida. Fint litet vrak med en hel del att titta på. Trist bara att sikten var usel.
Ska prova detta vrak igen nån gång i framtiden.