Namn: Lösen:

Dyk nr: 19, Karolinska Sjukhusets Tryckkammare


DYKARE :
PARKAMRAT :
Öie Lindeberg  
DATUM :
2005-01-10
MAXDJUP :
50,4 meter
DYKTID :
41 minuter
VISAD :
549 ggr

Grodmansskolan. Tja deras sida kollar jag ibland och en dag visade det sig att dom skulle ha en tur till Tryckkammaren. Klart man övertalar sin buddies att hänga på!
När så dagen är där och vi står på KS och kollar om alla kommit så saknas Rolle å Erik...skumt...dom brukar va i tid ju...kanske hade dom ändrat sig. Trist. Vi knallar ner till tryckkammaren hela gänget. Eftersom vi är ett större gäng så delar vår Överläkare för dagen Folke Lind in oss i två grupper. Vi bli grupp nummer två som tur är. Det visar sig nämligen att Rolle å Erik missat att det är denna dag vi ska just hit. Så nu har dom 40 minuter på sig att köra racing hit.

Ok nog om det. Till slut hamnar vi i tryckkammaren. Hur kul som helst. Efteråt försöker Erik sig på med att han inte alls var berusad på 50 meter....eller hur....fnitter fnitter säger jag bara. Det e otroligt schysst att uppleva hur det här med djupberusning faktiskt funkar. Kände aldrig av det på djupdyket eller nåt dyk efter det. Det man kan säga är väl att jag inte skulle vilja ha denna upplevelse i vattnet.
Mycket givande trots allt.

Efter själva tryckkammaren hade Folke en genomgång med oss om olika problem, faror och tankar kring dykning. Mycket avskräckande men samtidigt nyttigt det med.

Rekommenderar ett liknande besök för alla.