Namn: Lösen:

Dyk nr: 20, Dyviksvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
Sven-Erik Nyström  
DATUM :
2005-01-16
MAXDJUP :
13,7 meter
DYKTID :
31 minuter
VISAD :
458 ggr

Tillbaka till Dyvik. Egentligen skulle vi dykt på Nacka Väggarna men eftersom mina buddies (Öie å Svempa) hade vissa funderingar på utläpp och förorenat vatten (läs doggiepoop) så valde vi Dyviksvraket för dagen.
Väl framme rekade vi området först. Vattnet visade sig ligga väldigt högt idag vilket gjorde att man inte kunde se PET-flaskan som märker ut vraket. Spelar inte så stor roll eftersom det bara är att simma till den yttre röda bojjen å gå ned. Väl ute vid bojjen så upptäcker vi ganska snart att Öie har strul med sin regg igen. friflödning....den där reggen måste fixas snart....
Vi gör några försök i det kalla vattnet och tills lut bestämmer vi oss för att gå ned trots allt och om Öite får strul så gör hon tecken och avbryter sitt dyk. Så skedde efter 9 minuter också. Sååå...jag å Svempa i vattnet då.
Kallt, kallt....men helt klart bra sikt måste jag säga. Fint litet vrak. Denna gång hann jag se lastutrymmet ordentligt. Kollade runt på däck en hel del och vi upptäckte att man flyttat bilradion denna gång. Trevligt vrak som sagt men man tröttnar lite fter en stund när man ligger å huttrar. Efter lite kringsimmande så signalerar Svempa att hans luft börjar ta slut så vi följer linan till segelbåten och tar oss en titt. Klart bättre sikt än sist jag var här. Inte mycket att se av denna båt dock. En liten menlös segelbåt men va fasiken...det e skräp på botten! Kul ju!
tja det var väl detta dyket. Som extra bonus hade jag med mig flickvännen som landorganisation vilket alltid känns lite extra tryggt. Dessutom hade hon en stor godispåse med sig