Namn: Lösen:

Dyk nr: 123, Tyr


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Rinaldo  
DATUM :
2005-01-16
MAXDJUP :
29,9 meter
DYKTID :
35 minuter
VISAD :
545 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Utfärd med Viola. I svinottan embarkerade vi skutan och kapten satte kurs mot Sappemeer. Planen var nämligen att först besöka Sappameer, och sen Tyr. Tyvärr blåste det på tok för mycket för Sappen, så det blev raka spåret till Tyr istället. Inte mig emot, då jag har sett fram emot att hinna dyka här, innan hon bärgas. Hade vart trist att missa henne.

Sikten var 3-4 meter, vilket var helt ok. Inte vad den kan vara här, enligt ryktena, men klart dykbart. Faktum är att jämfört med mina senaste dyk, där man fått tillämpa "seeing by feeling" så var det helt fantastisk sikt. Jag och Johan var sist ner. Kommer ner över Tyr och det första vi ser är Anders som kommer ut från en dörr. Det var den sikten ;)
Höll oss runt bygget och försökte fota lite, vilket var lite knepigt då det var en aning strömt. Fint vrak det här. Soft dyk, som gick aldeles för fort. Både jag och Johan dök på luft, så bottentiden rann ut fort. Vad värre var att min dräkt läckte som aldrig förr, så det blev en skvätt kyligt på slutet. Men nu har man sett Tyr! Blir nog en sväng tillbaka nångång, med lite roligare gas.

Väl upp i Viola igen, hällde jag i mig en termos kaffe och käka många korvmackor med gurka. Kändes lite bättre då.

Sikt: 3-4m
Temp: 3°c
Luft:
10x300
270=>70