Namn: Lösen:

Dyk nr: 35, Dyvik Tyresö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Jonas Fransson, Erik Wallerman  
DATUM :
2005-01-22
MAXDJUP :
12,7 meter
DYKTID :
27 minuter
VISAD :
664 ggr

170 - 60
3 meter sikt
2 grader


Det var tänkt att vi skulle mötas upp i Fredhäll idag jag, våtdräkts-Jonas och några kompisar till honom, Erik, Henrik och Henry.
Jag lämnade såklart plånboken hemma, fick vända och kom sådär en kvart sent eller nåt.. Suck.
Vi var dock inte de enda som tänkt dyka på Falken, det hade 8 andra också tänkt göra, så efter en stunds överläggningar beslöt vi oss för att dra till Tyresö istället.
Efter att ha varit och vänt i Skogås kom vi i alla fall fram till slut.

Idag var det dubbel-invigning! Nytt underställ och ny lampa, kul!
Understället satt bra som fan och var riktigt skönt. Vi gjorde oss i ordning och plurrade nere vid bryggan. Efter en stunds ytsim låg vi i linje med två uddar och gick ner för att navigera oss fram till vraket. Min nya lampa funkade riktigt bra och det kändes skönt att ha lite mer ljus.
Vraket simmade vi på rätt snabbt som tur var och sikten var helt okej vilket gjorde det till en trevlig tur runt skutan några varv. Efter en stund börjar jag känna mig lätt i benen och slår runt för att flytta luften. Det går inget vidare och jag slår runt igen. Samtidigt försöker jag tömma både dräkt och vinge så gott det går, men utan resultat. Strax ligger jag på ytan och guppar.. Fan..
Jag lokaliserar bubblorna, går ner igen och hittar strax de andra. Vi bestämmer oss för att följa linan bort till andra vraket istället.
Vi gör något varv runt skutan och träffar på två andra killar som kommit ner strax efter oss.
Efter en stund återvänder vi till det större vraket men beslutar oss ganska snart för att vända mot land igen.
Tydligen var det kapptävling mot land, för innan jag hunnit reagera ser jag de andra försvinna i varsitt siltmoln.. Jaja, det var ju bara att sätta av efter..
Märker dock att jag är lite lätt igen och får stanna upp för att försöka flytta och tömma luft. Strax ser jag de andra igen och hakar på. Får lite lätt krampkänning i höger vad men det är ju bara bita ihop och simma på.
När vi närmar oss 3 meter får jag svårt att stanna kvar, och glider sakta uppåt.. Jaja, så kan det gå när inte blyet är på..
När vi ska kliva upp vid bryggan visar det sig att vi står mitt i en jäkla lervälling, så fenorna lär aldrig bli rena igen..

Efter packning så blev det en dykburgare på Mc Donalds i Tyresö och sen hemåt till soffan..

Att göra:
Låsa fast kannistern på remmen med något spänne så den inte glider så förbannat.
Lasta på mer bly..
Ta mig i kragen och anmäla mig till den där kursen nån gång så jag får koll på trimmet under det här århundradet..