Namn: Lösen:

Dyk nr: 33, Gullmaren - Skår


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Tallberg  
DATUM :
2005-01-29
MAXDJUP :
19,6 meter
DYKTID :
37 minuter
VISAD :
541 ggr

Johan kom och hämtade mig kl 10 i Gbg, vi stuvade in mina saker och satte av mot Gullmaren. Nu var vi så iviriga att komma fram och få doppa tårna att vi av bara farten blåste förbi avtagsvägen. Så när vi svängde av visade det sig att vi var på väg 162...Johan som i hasten glömt vägbeskrivningen(vi skulle till Team Paulsson för att fylla luft och få lite info kring dykplatsen) kom iaf ihåg att det var väg 161 vi skulle av på. Så det var bara att vända tillbaka....men å andra sidan fick vi "chansen" att stanna till på MAT-stället i Munkedal. Tja vad säger man om det stället. Gulashsoppan var god iaf.
Nåväl vi kom fram och fick våra tuber fyllda och stötte ihop med Mats och Tobias som precis skulle ner till Skår de också så vi slog gölje ner till stranden. Sen vidtog opertion påklädning - då både Johan och jag hade ett par månader utan dykning och Johan hade en "del" ny utrustning tog nu detta sin rundliga tid. När allt väl var på och det var dags att skruva på luften började Johans octopus att pysa sådär lite småförargligt.....efter lite mekande gav vi upp...den pös fortfarande men vi beslöt att det inte var för allvarligt. Då....upptäcker Johan att han låst in fenorna i bilen och att bilnyckeln ligger under 25 lager med utrustning och kläder. Nu räddar Tobias dyket (eller om det var Mats) med att låna ut sina fenor som vi sen lämnar hos Paulssons.
OK! Äntligen i.....efter ett dyk på 2 m i en minut och lite pill med Johans nya torrvantar kommer vi iväg längs botten. Det märkas för mig att det var ett tag sen sist...avvägningen är inte bra. Min nya ishuva fungerar dock mycket bra liksom de små värmrekuddarna som jag pillat in i mina våthandskar. Fin sandbotten med maskhål och avsatser - inte mycket liv ett par svartvita simpor? och ermitkräftor samt två maskerkrabbor.
Vål uppe igen var den tidigare så belamrade parkeringsplatsen nästan övergiven och det var rätt kallt om fingrarna att få av sig all utrustning. Sen var det dock mycket gött att komma in i kakelungsvärmen hos Paulssons. Tack för gott käk och trevligt tjöt på kvällen. David och Alexanders närvaro livade ochså upp stämningen.

Väder: Januaridis, molnigt -1 grad i luften, +2 i vattnet, i stort sätt vindstilla.
deltaP: 146