Namn: Lösen:

Dyk nr: 40, Svartfotsvraket, Djuröbron Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2005-02-12
MAXDJUP :
16,3 meter
DYKTID :
46 minuter
VISAD :
608 ggr

Tanken var att jag skulle hämta Jonas vid halv elva snåret på lördagens morgon, men när jag fick ett sms med orden "Jag är klar" vid tjugo i elva låg jag fortfarande i sängen och sov sött.. Det var bara att kasta sig upp, hoppa i kläderna, lasta bilen och dra iväg. Det är alltid lite jobbigt att åka till Jonas, för han bor granne med ett stort otrevligt hus med massa poliser i.
Jaja, vi kom iväg i alla fall. Ett kort stopp gjorde på Shell i Hemmesta för inköp av frukost och sen åkte vi vidare ner till Djuröbron.

Inga andra dykare fanns på plats så vi behövde inte trängas direkt..
Så småningom hade vi fått på oss prylarna och gick ner till vattnet. Precis vid strandkanten låg lite tunna isflak men de var lätta att flytta undan.
Jag har ju dykt på platsen en gång tidigare så jag trodde mig hitta utan problem.
Efter att vi simmat en stund på 3 meters djup insåg jag att så inte var fallet..
Väggen som borde finnas där fanns inte där, så jag kladdade lite på Jonas wetnotes och sen bestämde vi oss för att gå upp till ytan och lokalisera oss. Vi insåg att vi var på rätt väg men inte kommit långt nog, så det var bara att gå ner igen och simma vidare. Till slut hittade vi väggen och strax tornade skutan upp framför oss.
Vi simmade under den vid väggkanten och sen tog vi en tur runt den. Aborrarna lyste med sin frånvaro idag men en trött simpa fick vi se i alla fall.
Jag hade lite svårt att få ut luft ur dräkten tyckte jag, men annars flöt dyket på rätt bra. Med dryga 100 bar kvar i flaskan började vi simma tillbaks igen. Vi la oss på fem meter en stund och sedan på tre.
När vi till slut bryter ytan så visar det sig att vi simmat för långt såklart, så vi gick ner till ca. en och en halv meter och simmade tillbaks.
När vi kliver upp har två andra dykare kommit till platsen och gör sig redo för ett dyk. Vi surrar lite med dem medans vi packar ihop prylarna.
Efter en kopp kaffe på Statoil kör vi tillbaks till stan där jag återigen svänger in vid snuthuset för att lämna av Jonas.
Kvällen ägnades sen åt en redig fylla på en 30-års fest. Skål!