Namn: Lösen:

Dyk nr: 180, Segelbåten, Lervik, Åkersberga


DYKARE :
PARKAMRAT :
Micke Tilja, Mats Edenfeldt  
DATUM :
2004-06-10
MAXDJUP :
9,7 meter
DYKTID :
78 minuter
VISAD :
424 ggr

Vi mötte upp Tilja strax innan stängningsdags vid Åkersberga dykskola där vi fyllde på lite luft i flarrorna och begav oss av till Lervik för att öva och lattja lite. När vi i full mundering (decoflaskor och stage etc) skuttat i vattnet så gick vi ner till 5 meter och följde linan ut till den lilla segelbåten i trä som ligger en bit ut på 10 meters djup. Vi började alla dra lina och spools och tillslut var den lilla båtstackaren (som Tilja döpte till POLLY) helt invirad i vitt spindelnät. Sedan skulle allt vevas in i turordning och när jag vevat in min spool så kämpade jag en braaaa stund innan jag fick tillbaka den på bungyn och sedan ner i fickan och locket på. Men så nöjd jag var när det var fixat trots mina jobbiga fickor...

Mats lättade på en stor träskiva som dolde en fet lake och när jag försökte göra Mats uppmärksam om dess närvaro och lyste och tittade när den simmade in under båten, så trodde han att JAG trodde att Tilja hade simmat in under båten (i en springa enbart stor nog åt en hyfsad lake) och missade den totalt.

Tilja övade ett par vändor på att byta från stage till bakgas och tillbaka igen. Jag tittade på och Mats fick för sig att även jag skulle testa gasbyte och var beredd på att stoppa mig. Men självklart såg han bara troll, för jag hade minsann full koll på att vi låg på 9 meter och att det inte alls är det minsta nyttigt med 100% O2 på det djupet... :)

Vi simmade tillbaka efter nära en timma på segelbåten och avslutade med att skjuta varsin säck. Jag fick iväg min, trots att den såg ut som ett visset löv på ytan när vi kom upp. Innan vi gick upp simmade vi med säckarna en bit in mot land, och rätt som det var var vi intrasslade i en fiskelina, en färsk sådan, då det stod två personer på ångbåtsbryggan och fiskade strömming. En av dem hade dock fastnat med sitt drag i en bit bråte och Tilja skar av linan åt honom.

Som vanligt avslutades dagen på MC Donalds på vägen hem... ett skönt avslut på en dag som i övrigt fått en mycket dålig start...

Tack vänner!

Parkamraters loggar:
Micke Tilja - Lervik