Namn: Lösen:

Dyk nr: 181, S/S Ingrid Horn, Toklo/Ersholmen (Amatius)


DYKARE :
PARKAMRAT :
Micke Tilja, Mats Edenfeldt  
DATUM :
2004-06-12
MAXDJUP :
38,7 meter
DYKTID :
69 minuter
VISAD :
590 ggr

Heldagstur med Amatius tillsammans med Mats, Tilja, Tesa & Tobbe samt Richard Johnson. Tilja, Mats och jag åkte först till Björkvik och lastade båten, sen drog vi till Dalarö och hämtade upp de andra. Från Dalarö var det inte lång resväg till Ingrid och vi ankrade upp brevid pricken istället för att lägga oss på bojen i farleden, som i och för sig redan var upptagen av inte mindre än 4 fritidsbåtar av varierande storlek.

Vi skuttade i vattnet som första dyktrio och hann så långt som ner till prickens fot på c:a 11 meters djup, där vi skulle göra vår teamcheck. Då Micke skulle slå på sin lampa så tände den inte utan vi blev tvungna att återvända upp. Micke klättrade tillbaka upp på båten medan Mats och jag väntade bekvämt flytande på strömmen på vår lilla flytboj vi kastat ut som räckte lagom fram till pricken. Efter en stunds trixande fick de fart på Mickes lampa och vi gjorde ett nytt försök att ta oss an tant Ingrid.

Nere på aktern upptäckte vi att vi för dagen välsignats med ganska hyfsad sikt och Micke, som skulle leda dyket och dra lina fäste sin linrulle och drog i väg på styrbords sida på vår jakt efter fören. Sikten blev gradvis sämre ju längre ner vi kom och längst ner, där det vältrats upp en STOR hög med lera på nosen på henne, var sikten kanske 1-2 meter. Där vände vi dyket och gick så sakteliga upp igen. Fick en rejäl kick på masken av Tilja på vägen ner, men tydligen gav jag tillbaka på vägen upp, så jag antar vi är kvitt! ;) På aktern stannade vi en stund och lajjade runt lite innan vi återvände till linan som går upp till pricken. Jag trasslade lite med gasbytet då jag fått för mig att det var jätteströmt (sjögräset som växer på den horisontella linan stod rakt ut) och trodde att jag skulle föras bort av strömmen om jag släppte linan. Fick tillslut till gasbytet och vi fortsatte vår färd upp mot pricken medan vi forsatte genomföra vårt deco. På det stora hela, ett mycket trevligt och vältajmat dyk!

Parkamraters loggar:
Micke Tilja - Dalarö - "s/s Ingrid Horn"
Micke Tilja - "Tyr"