Namn: Lösen:

Dyk nr: 186, M/S Sappemeer, Biskopsö (Amatius)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2004-07-03
MAXDJUP :
23,6 meter
DYKTID :
62 minuter
VISAD :
622 ggr

Liten tur till Sappemeer så att Markus äntligen skulle få dyka på henne. Sist de var påväg ut med Arla så rasade ett av hennes drev så de fick puttra till Harm istället. Men idag stod det inga rasade drev ivägen mellan Markus och Sappemeer. Med oss på resan hade vi också Richard Johnson och så lilla Ozzy förstås. Ozzy är vår 14 veckor gamla dvärgpinschervalp som åkte båt för första gången idag. Trots att det blåste små jävlar emellanåt så var han luuuugn som en filbunke.

Mats dök med Markus som andrapar, så jag och Richard gjorde oss i ordning på den gungande båten och skuttade i plurret. Nere på 6-7 meter gjorde vi bubble check och där spred sig lugnet och allt blev lugnt och stilla igen.

Först ..öllioojj (hehe, var bara tvungen att ha med det sista "uttalandet" då det var Ozzys första skrivna ord, han stolpade helt enkelt upp på tangentbordet).

Hunden är ur vägen... och vi börjar om... Först simmade vi bort till ingången till maskinrummet och tog en liten tur runt maskinen, Richard drog lina. Sedan tog vi en tur upp genom skorstenen. Därefter gick vi ner till akterdäck där jag fäste upp min linrulle och drog iväg med Richard efter mig på en liten träningsrunda i lindragning. Det gick rätt hyfsat, jag fick även tillbaka rullen på rövringen efteråt.

Sedan gled vi ner i luckan från hytten ner i en av gångarna i överbyggnaden och sedan direkt ut till babord reling. Precis innan hålet ner hittade jag ett martiniglas som var helt så när på en avslagen flisa i kanten. Konstigt, undrar var det kommit från... har aldrig sett det förut. Vi gjorde varsin valve drill innan vi återvände till uppstigningslinan. Där skulle Richard skjuta sin gula Agir-korv och låg och fingrade lite med sina prylar. Rätt som det var började han dra lite i sin ena fena och sen fortsatte han med förberedelsen av säckskjutningen. Men så drog han i fenan igen och jag förstod att han fått kramp i vaden. Han grinade illa en stund och jag kunde inte låta bli att skratta åt hans krumbukter...

Tillslut kom säcken iväg och vi gjorde en vacker uppstigning med minideco och bröt ytan efter en dryg timme där gässen på havet var än mer aggressiva än innan vi gick ner... Upp i båten och mysa med Ozzy medan Mats och Markus dök.

Tack Richard för ett nice dyk!