Namn: Lösen:

Dyk nr: 402, Ingrid Horn, vrakdyk


DYKARE :
PARKAMRAT :
Terese Lundqvist  
DATUM :
2005-02-12
MAXDJUP :
31 meter
DYKTID :
25 minuter
VISAD :
868 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Gas: EAN25 - 1200 liter , temp: kallt

Medan vi dykare satt och pratade och åt varmkorv styrde Tony kosan mot Ingrid.

Lite motvilligt drog vi på oss de småfuktiga torrdräkterna, donade 50 kg utrustning på ryggen och hoppade ner i det iskalla vattnet.

Det var ett bra tag sen jag var på Ingrid och jag måste erkänna att jag inte alls har längtat tillbaks hit. Efter 25-30 dyk på henne, eller vad jag kan vara uppe i nu, vet jag att det i stort sett alltid är dåligt sikt, mörkt och ofta även strömt både på vraket och vid ytan. Inte direkt nåt som faller under kategorin "soft andradyk". Speciellt inte mitt i vintern.
Idag var dock Ingrid ganska hygglig. Varken strömt eller dålig sikt. Nåja, 2-3 meter kanske vissa tycker är dåligt men då har ni inte dykt nå mycket på Ingrid, det hör ju jag…

Dels för att passa på att få lite träning och dels för att göra återvändandet något behagligare, drog jag grottsnöre efter mig och Terese följde snällt efter.
Längs med babord ner och över reservpropellern, över till styrbord, förut förbi lastrummen och sen fram till bygget.
Min ”mission” var att titta på livbåten nere i ena lastrummet men trots upprepade nedstigningsförsök i diverse lastrumshåligheter lyckades vi inte se nån livbåt. För dålig sikt helt enkelt.
Synd att jag hade snöat in mig på detta så mycket för det var tydligen mycket finare sikt ovanpå bygget. Nu när jag skriver detta kom jag faktiskt ihåg att vi hade pratat om bygget innan dyket och jag tror säkert Terese hade uppskattat en tur där mer än att krypa på däck och leta livbåt fördold av slit. Men kyla, silt, dålig sikt och frenetiskt letande kan få en ganska så fokuserad – på fel saker.

Parkamraters loggar:
Terese Kalinski - "Ingrid Horn"
Terese Kalinski - Smedskär: "Tyr"