Namn: Lösen:

Dyk nr: 14, Stavsnäs/Krysshamnsviken


DYKARE :
PARKAMRAT :
Mikael Tilja  
DATUM :
2001-10-21
MAXDJUP :
20,5 meter
DYKTID :
34 minuter

Yepp, då var det dags att göra det första dyket efter ett och ett halvt års uppehåll. Hämtade upp Tiljan vid halv tio rycket för att sedan plocka upp Björte Bäver, för att sedan fylla luft "på-det-enda-stället-som-har-öppet-för-fyllning-på-söndagar". Vad händer då? VAD HÄNDER DÅ?! Det är två timmars väntetid för att få flaskorna fyllda.

Jaja, ett smärre bakslag,,, det blev en långfika på ett skyffe på Söder. Som blev till ett givande "möte" och massa idéer,,, som vanligt när vi brainstormar :-)

Japp, iväg mot Värmdö och vatten. På plats var då ochså Stefan, Andreas och Sofie. Sedan följde en turkisk marknad, bestående av att byta och låna grejor av varandra. Till slut kom vi dock fram till att det saknades ett par fenor :-),,, så Björn och Andreas fick vänta till vi kom tebax.

På med utrustningen och ner i vattnet,, 16kg tyngder gjorde att jag skönk som en klubbad säl fast vingen var fylld. Hmm, ut med 4 kg,, och det blev bättre. Tiljan var min "övervakare" för detta dyk och det känndes tryggt. Det är honom jag har parat mest med sen tidigare. Vi kom snabbt ner på 15-16 meters djup och det kändes kanoooon. Det var inte jättemycket att titta på,,, nån plattfisk, några abbissar och lite allmänt skrot. Men jag var tillbaka i vattnet igen.... Det var det viktiga.

34 minuter senare var vi ovan vatten igen. Ett bra dyk för mig,,, ett riktigt juniordyk för Tilja :-),, men nu jvlr....

Avslutade med en 110 gradig bastu och RedBull,,, perfekt... Och 12 timmar från det dykdagen startade var jag hemma igen....

Parkamraters loggar:
Micke Tilja - Stavsnäs - Krysshamnsviken