Namn: Lösen:

Dyk nr: 51, Tryckkammaren Karolinska


DYKARE :
PARKAMRAT :
Ett glatt gäng...  
DATUM :
2005-03-07
MAXDJUP :
50 meter
DYKTID :
46 minuter
VISAD :
241 ggr

(Tryckkammare) DK Putan och LM Dyk ordnade tillsammans denna tryckkammarövning. Jag hade tur som hann anmäla mig fort nog. Inte för att jag såg någon kvarn, men tydligen var jag en av de första till den.

Vi samlades vid entrén till Karolinska och knallade sedan ner till kammaren. Vi delade in oss i två grupper eftersom vi var 16 pers och max 10 går in åt gången. Jag sällade mig till grupp två som fick vänta medan första gruppen gjorde sitt "dyk".

Sedan var det vår tur. Det blev snabbt varmt på resan ner och det känndes som man tryckutjämnade mycket mer än vanligt. Efter typ 20 meter började rösten bli allt mer pre-pubertal. När vi kom till ungefär 40 meter började jag känna av berusningen. Vi hade utan tvekan kul där nere på 50 meter. Vi uppmanades att prova att vissla - gick inget vidare. Men vi lät oss inte slås ner av det. Istället tog vi till ton och framförde "Helan går" med våra Kalle Anka-stämmor. Efter att misslyckats med att övertala dykläkaren som ansvarade för tryckkammaren att skicka in några Dry Martini genom luftslussen började resan upp.

Uppstigningen blev svalare än resan ner och berusningskänslan gav så smått efter. Synd, för det var rätt trevligt. Efter korta säkerhetsstopp på 9 och 6 meter stannade vi till i 15 minuter på 3 meter. Tiden var inga problem att fördriva, för gruppen var trevlig och lättpratad.

Efteråt gick vi till en föreläsningssal och fick en mycket bra genomgång av dykarskjuk, vad som händer, hur det undviks, vad man gör om man drabbas, etc, mm. På det hela en ovanligt trevlig måndagkväll!

Sikt: god Temp: varmt på vägen ner, kallare på uppvägen Luft: tjockt...