Namn: Lösen:

Dyk nr: 43, Lillsved, Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Jan Pons, Martin Otteskog  
DATUM :
2005-04-02
MAXDJUP :
7,2 meter
DYKTID :
38 minuter
VISAD :
534 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Efter Galeasen väntade ett par timmar i solen med mackor, dykbullar och Dmitris fruktansvärda kaffe. ;-)
Vi rockade lite musik och skvallrade om dyk och dykare.
Janne fick sitta högst upp på trappan såklart, för han har ju fyllt 100 nu och blivit våran idol.

Dagens andra dyk bangade Dmitri och Krisitan för de hade inte någon luft kvar, så det blev jag, Janne och Martin som bestämde att vi skulle göra ett varv runt den lilla kobben.
Vi följde grundet ut med Martin som förste navigatör. Jag låg sist och hängde bara med. Vi kom fram till kobben och gjorde varvet runt den på ca. fem meters djup.
Hade vi varit i vilken annan del av världen som helst hade vi nu sett massor med äckliga djur och växter, men då vi befann oss i Stockholm såg vi något ännu finare och trevligare, sten och sand!

Tyvärr gjorde vi inte riktigt hela varvet runt kobben, tillbaka till klockan sex utan bara till klockan sju ungefär. Så när vi simmade tillbaka kom vi såklart lite fel.
Jag hittade ett riktigt fint ankare på botten, ett litet smidigt med den klassiska serietidnings-ankar-formen. Jag funderade på att lyfta med det men insåg att Janne och Martin satte av i sån fart att jag aldrig skulle hinna ikapp. Så det var bara släppa taget och simma på.
Vi lyckades navigera oss rätt till slut med hjälp av bottenformen efter Vaxholmsbåtarna och kom upp precis vid bryggan.

Tja, vad ska man säga.. Inte så mycket att se på det här dyket direkt men vi fick simma lite och fick ännu en siffra i loggboken..

När vi kom upp var Dmitri och Kristian kvar, så vi roade oss med att testa Dmitris dräkt lite.. För att se om den höll tätt.. Ja, ni ser själva på bilderna.