Namn: Lösen:

Dyk nr: 173, Naturdyk, Vagnhärad kalkbrott


DYKARE :
PARKAMRAT :
Micke Tilja, Richard Johnson, Mats Edenfeldt  
DATUM :
2004-04-17
MAXDJUP :
42,7 meter
DYKTID :
40 minuter
VISAD :
656 ggr

2x12x232
Gas: 21/30 (så mkt Helium Tilja kunde uppbringa denna dag :o)

En suuuperskön dag i Vagnhärad med sol och värme. Vår nya vovves första träff med dykare. Det gick riktigt bra, och mååånga dykare var det här idag. SadiQ sprang runt och sniffade på de flesta men sen fick han sussa lungt i bilen medan vi var i vattnet.

Idag hade vi tankat på lite helium för att gå ner till botten på brottet och titta hur det ser ut. Tidigare har vi varit precis vid toppen av öppningen till tunneln på c:a 40m djup. Toknarkad var jag då, och det var såååå skönt att dimpa ner nära botten vid tunnelns öppning och vara solklar i knoppen. Richard följde också ned på vår korta check av tunneln, men på luft, och nere på 42 meter kunde jag höra hans regulator, eller var nu ljudet kom ifrån, fullkomligen tjuuuta av trycket... han lät som en snorig elefant för varje andetag.

Efter att ha gluttat på öppningen och kikat runt lite gjorde vi en långsam simmande uppstigning och avslutade med att lajja runt lite på den grunda platån. Tilja scootrade runt som en liten mygga på anabola och när Richard skulle få provköra såg han ut precis som jag när jag testade den första gången - som om han försökte tämja en vild ponny... ;o)

Tillslut var det dags att komma upp till verkligenheten igen och grilla och mysa i vårsolen.

Tack Mats, Tilja, Richard, Carolina och Hollman mfl för en trevlig dag!

Parkamraters loggar:
Micke Tilja - Vagnhärad, djupa brottet