Namn: Lösen:

Dyk nr: 174, M/S Harm, Lillsved, Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
George Goldea & Andreas Fries  
DATUM :
2004-04-25
MAXDJUP :
18,7 meter
DYKTID :
43 minuter
VISAD :
624 ggr

2x12x232

Lämnade Solna vid 8:30 i Jojjes bil och styrde kosan till Söder för att plocka upp Andreas Fries. Därefter drog vi raka vägen ut till Lillsved. Vi upptäckte när vi kom fram, att det blåste i HELT fel riktning, dvs snett in mot land. Men va fan, då skulle vi ju åtminstone komma snabbt tillbaka in efter dyket...

Efter att Jojje lekt ”hanske på, handske av, handske på-leken” kom vi i vattnet och började ytsimmet ut. Vi tog det lugnt och 15 minuter senare låg vi i samlad trupp på bojen och tog igen oss lite innan nedstigning. Efter ett och annat tryckutjämningsstrul hos mina buddysar kom vi snart ner till relingen. Jag ledde dyket över vraket och vi simmade upp mot styrhyttens babordsdörr. Jag kollade att jag hade alla med mig och simmade igenom styrhytten. Ute på andra sidan hittade jag en hyfsat stor lake som jag lyste på och Fries gled ända ner inpå den och petade till den men den var ganska slö...

Vi gled sedan ner till aktern och tittade på rodret och propellern och vidare upp och lyste in genom ventilen till maskinrummet. Jag hittade också ”trappan” ner till dit jag antar man kommer vidare till maskinrummet... såg mycket trångt men väldigt spännande ut. ;o)

Sedan tog vi en tur ner i lastrummet och simmade igenom till nästa och sen vidare upp på fördäck. Jag svävade ut över fören med näsan in mot vraket och kom på att trots att jag varit här ett antal gånger så har jag nog aldrig varit hela vägen fram i fören och tittat hur hon ser ut. Jag klappade om henne och gled sedan in över däck igen.

Därefter visade Jojje att han frös rejält och jag signalerade att vi skulle vända dyket och fick ett OK även från Andreas utan vidare övertalning. Vi gjorde sen en mycket långsam skön uppstigning och avslutade med säkerhetsstopp och 10 minuter ytsim tillbaka in. Jojje tog ledningen och sprintade som en elitsimmare in p g a en mycket ansträngd urinblåsa... stackarn!

Tackar tackar grabbar för ett soft förmiddagsdyk.