Namn: Lösen:

Dyk nr: 207, Åland, Stålbarken Plus (Bonanza)


DYKARE :
PARKAMRAT :
Micke Tilja, Markus Boberg, Mats Edenfeldt  
DATUM :
2005-04-10
MAXDJUP :
34,3 meter
DYKTID :
45 minuter
VISAD :
628 ggr

Så var det då dags för det tionde dyket i ordningen på Plus. Hon är alltid lika go den damen!

Vi gick först ner till den lilla metallöglan i berget på 11 meter där parkontroll skulle utövas. Jag pekade ut en bubblande inflatorinfattning på Mats men han viftade bort mig och tyckte inte det var så "allvarligt". Sedan försvann både han och Tilja ut längs linan som en avlöning.

Markus kom sen fram till mig och pekade. Jag trodde han pekade på nåt som han ville att jag skulle kolla upp på honom varpå jag såg att hans backup hängde vid sidan om. Han ville egentligen ha sagt att min backuplampa lyste samtidigt som jag visade honom att han inte hade backup:en på sig.

Efter lite trassel var vi så påväg och kom ikapp Tilja en bit ut på linan i mittvatten. Han hade stora problem med tryckutjämningen av ett öra och han och Markus blev kvar där en stund medan Mats och jag smög ner till bogspröt och tittade på galeonsfiguren. Snart var de andra ifatt oss och Tilja hade som vanligt kameran i högsta hugg.

Han filmade, vi simmade, han filmade lite till och simmade med huvudet före in i ett nedhängande block och vi simmade lite till... jättebra film blev det... ;)

Till slut gav mina fingrar upp och ville till ytan, men det gjorde inte så himla mycket då sikten var den sämsta jag någonsin haft på Plus så det sved inte så mycket att behöva lämna henne... men vi ses igen!

Jag var så förstörd i fingrarna, så när de andra dök på Nederland och Kaskelot efter vår picknick på Kobba klintar så stannade jag i båten tillsammans med Frida och Ville. Jag har ju gjort Nederland 2 ggr tidigare samt Kaskelot en gång tidigare så jag tyckte inte det var nån större förlust.

Tack alla för en kalastrevlig helg!