Namn: Lösen:

Dyk nr: 208, Vagnhärad


DYKARE :
PARKAMRAT :
Leel Janne och Rickard någonting som Andy känner  
DATUM :
2005-04-09
MAXDJUP :
36,3 meter
DYKTID :
43 minuter
VISAD :
611 ggr

När ni nu börjar läsa denna logg ska jag tala om att trots att vännen Asp inte är med så har vi alla sett till att sköta våra toabestyr i sann "Asp anda", loggen kan således börja.

Platsen vet Ni ju den står ju där uppe, vi möttes upp utanför grinden det var ...jag...Lelle....Janne och Fille ochT... nej vänta nu dom sov ju men enligt uppgift hade dom nu klivit upp och tagit tag i toalettbestyr och dykbackar.

Vi (jag)beslöt att snabbt påbörja dagens verksamhet så snart Andy släppt in oss, då jag även denna dag var tvungen att vara på fler platser samtidigt så fick det bli ett dyk för min del.
Lalle och Janne (eller på latin: starkus Lellus och kraftus polisus brutalis) fick naturligt vis några sköna kommentarer från min väloljade säljarmun när vi riggade vår utrustning.
Jag vill hävda att min hjärna är lika stark som dom 2 tillsammans det är således jag som bestämmer så länge dom inte blir arga, då springer jag nog fortare än dom.

Jag bestämmde därför genast att vi skyndsamt skulle hoppa i och pågrund av vår oehörda snabbhet så blev teamet utökat med en ytterligare person vi skulle alltså dyka quattro.

Detta är inget jag rekommenderar om man vill öva lite saker som man glömde att prata om på land.

Dyket som sådant gick bra (ja Lelle jag ska skriva om det Du vill snart) om än lite på gehör om man så säger, jag fick därför fatta beslutet att leda dyket för oss 4.

Efter en snabb indelning och uppstyrning på djupet av teamet med mina som vanligt vedertagna tecken begav vi oss vidare ner i Vagnis gröna vatten.

Vi hade ju lite olika gas (eller luft som en viss datakille brukar kalla det...) i paketen
detta medförde att vårt absoluta maxdjup inte kunde vara mer än 36 m.

Ni som nu är vakna ser ju ovan att det blev lite djupare än så och jag erkänner nu att jag totalt missade att kolla mina instrument.

MEN MEN MEN Lelle tro nu inte att Du ska få komma undan bara för Du var den som uppmärksammade detta.

Varför?

Jo när jag sakteliga börjar närma mig maxdjupet så ser jag en ljuskägla som vandrar sakta och harmoniskt i sidled under mig.
Så sakta att jag tror att ägaren av denna bara ser sig omkring, vad jag vet så skall man vid påkallande av uppmärksamhet SNABBT dra lampan i sidled, det konstiga var att ägaren till ljuskäglan "tittade" på samma ställe.
Jag tänkte därför att jag måste kolla om personen ifråga mår bra.

Vad som nu skådar mina ögon är något jag får leva med resten av mitt liv, en svart gestalt med massor av flaskor pekar frenetiskt på sin dator och armarna går hit och dit, positionen i vatnet ska vi inte prata om.

Jag frågar mig nu var det samma person som nyss lät sin ljuskägla harmoniskt vandra under mig...?... jag lär väl aldrig få veta.

Det verkade som om det var dax att törna the dajv vilket oxå gjordes nu i (nästan) omvänd ordning.

På väg upp övades kranskruvning, backning på alla möjliga håll och kanter jag tror att alla lyckdes flytta sin kropp mer eller mindre bakåt.

En sak som jag ofta tänkt på men aldrig sagt eller skrivit det är ju läpparnas smidighet när man utsätter dom för 4 gradigt vatten en längre tid, det är ju en underlig känsla att gapa stort men ändå få lirka in bitmunstycket mellan 2 orörliga läppar när man växlar mella back up eller deco regg.
Kanske en sån där extra huva med lite skydd runt munnen kan hjälpa.

Då vi bröt ytan kunde jag konstatera att jag om 1 timme skulle vara i Solna för att påbörja resa till en fotbolls turnering med mina AIK knattar.

Efter ett snabbt klädbyte lämnade jag därför starkus Lellus och kraftus polisus brutalis själva och jag själv blev nu "Coach Rich"

see U