Namn: Lösen:

Dyk nr: 69, "Oleg Koshevoi", Landsort, Nynäshamn


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2005-05-06
MAXDJUP :
25,9 meter
DYKTID :
29 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
362 ggr

Första dyket i "Expidition Ryssen". Efter att ha åkt färja från Ankarudden till Landsort, så släpade vi all utrustning över berget till den lilla viken nära vraket efter "Oleg Koshevoi".
Vädret var perfekt, och det skulle visa sig även gälla vattnet.
Jag hade dagen till ära hyrt två flaskor med EAN36 (som visade sig vara 36.8%) från Oceanic Tech (justa killar) för att göra Göran sällskap i Nitrox-svängen (han hade sin nya fina dubbeltolva med EAN32), tyvärr visade det sig när vi riggade att Görans flaskor inte längre var fulla (232bar), utan innehöl bara 100bar, så dyket blev lite kortare än planerat.
Vi simmade längs botten, och ganska snart stod det klart att detta skulle bli ett kanondyk pga den fantastiska sikten på ca 15m. Vi simmade runt fören (som visade sig vara bojad) och sedan hela vägen bak till aktern. På vägen mötte vi David och David ett par gånger.
Nu har jag för första gången full överblick över hur vraket ser ut!
Pga att jag inte använde min vanliga 10x300 flaska, så behövde jag mer bly, så jag tog två extra kilo på mig, detta var på gränsen till vad som behövdes, för på säkerhetsstoppet så var det ganska trixigt att ligga kvar utan att flyta upp.
Totalt hade jag 14kg bly på mig!

AVG ?
SAC ?
Sikt 15m
Temperatur +4 grader