Namn: Lösen:

Dyk nr: 48, Jordfall, Gullmarn


DYKARE :
PARKAMRAT :
Henning Schmidt  
DATUM :
2005-05-14
MAXDJUP :
8,4 meter
DYKTID :
36 minuter
VISAD :
678 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Åkte upp till gullmarn med Henning. Vi lämnade ett soligt Göteborg bakom oss och körde mot obestämt dykmål till en början. Efter en stund bestämde vi oss för att vi ville prova ormestad, men tyvärr fann vi inte hur man körde dit så det blev jordfall istället.
Väl där började vi pilla med all utrustning. Vi beslutade oss för att göra ett mycket lugnt/försiktigt dyk av flera anledningar: Hennings nya dräkt (premiärdyk), hans förkylningskänningar, min lätthet och sen ville vi båda pröva lite avvägningsvarianter.

Vadade ut till vänster om bryggan och tog oss ner och runt udden ut mot vänster. Vi kom aldrig särskilt djupt då Hennings öron/näsa strejkade redan runt 6.5 meters djup. Stannade således på detta djup och prövade vår utrustning på olika vis. Jag hade med mig kameran för första gången, så jag testade att ta lite bilder/fumlade med den.
Dyket bjöd på massvis av påvemössor, små minimaneter (blå och brännisar), havsnejlikor, anemoner och en hel del småfisk av olika sorter, samt lite annat smått o gott. I det stora hela var dyket OK, inget höjdardyk, men platsen verkar riktigt bra så jag kommer gärna tillbaks och tar reda på vad den har att erbjuda mer.

324, 280/120
torrdräkt, underställ + craftunderstället
torrhandskar
10 kg bly
7 grader i vattnet
soligt