Namn: Lösen:

Dyk nr: 29, Nicke, O Sebogrund


DYKARE :
PARKAMRAT :
Öie Lindeberg  
DATUM :
2005-05-08
MAXDJUP :
18,9 meter
DYKTID :
35 minuter
VISAD :
747 ggr

Utfärd med Vrak&Äventyr. Den här utfärden har jag längtat efter. Har under veckan som gått ringt till Manne på Vrak&Äventyr och kollat, frågat, besvärat och till slut bokat plats för The Mudcrawlers...vi sex som brukar dyka alltså. Hämtas klockan 08.00 av Erik för vidare färd mot Ankarudden på Torö/Nynäshamn. Vi är i tid och ser vår dykbåt komma in i hamn. Moby Dick heter båten. Fin blå båt med bra plats för dykpaket och dykare. Hälsas glatt välkomna och allt känns bara kanon. Solen skiner och man börjar känna den där känslan av att man kommer få en kanondag.

Första dyket för dagen är Nicke. Efter 45 minuter cirkus är vi så framme vid Östra Sebogrund och två killar (Pär å Micke?) ska först ner och bojja vraket. De hoppar i och när det väl blir vår tur känner man sig rätt ivrig. Vi följer bojlinan ner och hamnar på botten? Trodde jag ja...det visar sig vara aktern på Nicke. Vraket har legat ett tag och är starkt övervuxet. Det känns nästan som om skeppet fossilerats på botten. Vi (jag å Öie) simmar ner mot aktern och tar en titt på den enorma propellern. Fantastiskt. Jag tittar på Öie och vi verkar bägga njuta fullt av dyket. Efter att ha hängt vid propellern simmar vi längs babords sida och upp över vraket. Nicke fraktade cement när han sjönk och säckarna är klart tydliga efter att man insett att det inte är sten man tittar på. Vraket är i huvudtaget rätt utspritt men ändå riktigt riktigt häftigt. Efter en stund ser vi Erik och Rolle (vi har tidigare simmat förbi Anders&Svempa) och vi följer med dem å tittar lite på en plattfisk. Fototilfälle!

Öie signalerar att hon fryser så vi börjar avlsuta dyket. Eftersom Pär å Micke så vänligt har bojjat med en dunk på 5 meter så är säkstoppet en baggis. Går upp till båten för ytintervall och mat med ett stort leende på läpparna.

Bilder kommer...ska bara fixa om sizen på dem...