Namn: Lösen:

Dyk nr: 46, Husbygropen, Ekerö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2005-05-28
MAXDJUP :
12,8 meter
DYKTID :
55 minuter
VISAD :
796 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ryssen som snart ska bli Balines hade kallat ihop till stor dykbaluns den här lördagen, som enligt SMHI skulle bli solig och fin.
Dannes Taxi-service började dagen med att plocka upp Janne och Jonas och sen styrde vi ut mot Ekerö. Depåstopp på ICA och sen stressade vi vidare i turbon för att inte bli sena. Väl på plats visar det sig att vi är först..
Efter en stund ramlar det in mer folk och efter några kvartar räknar vi till 12 personer med vattenabstinens.
Nu minns jag ju inte namnen på alla men där var bla. Dmitri, Guten Barth, Krille, Zell, Tomi (rättstavat?), Våtdräkts-Jonas nu i torris, Pons, Jag, "en snubbe vars tjej heter Therese" och några till..
I väntan på att alla kom på plats så testkörde jag min nya radiostyrda båt som jag fått i julklapp av en snäll leverantör. Den var riktigt cool och jag såg hur avunden lyste i de andras ögon.. Hehe...

Så småningom kom vi i dräkterna i alla fall och plumsade vi i plurret för att svalka oss i väntan på att alla skulle bli klara.
Vi enades om teamindelningen och jag, Janne och Jonas bildade trio.
Ett efter ett gick teamen ner och simmade vänstervarv i gropen. Sikten var sådär... Okej men inte jättebra. Ganska snart kom teamen ifrån varandra och vi tre blev ensamma på vår färd ner i silten. Då och då dök det upp några andra som vinkade och försvann igen.
Det kändes lite ovant att se Jonas i torris. Han ska ju dyka vått liksom!?
Vid flera tillfällen undrade jag vem jag hade bredvid mig tills jag kom på att det var han.

När bottomtimern visade tio minuters bottentid började det bli lite lätt tråkigt och efter en kvart undrade jag hur fan vi skulle palla en hel timme i det här tråkiga grusgropen. Jag menar, vad finns att se här egentligen?? Nä precis, inte ett skit..

Plötsligt inser jag att Zell simmar med oss och hur jag än ser mig omkring hittar jag inte resten av hans team. Vi teckenspråkar lite och jag förstår att han valt att följa med oss istället, eftersom vi är både snyggare, coolare och simmar vackrare än de han ursprungligen skulle hängt ihop med.
(sen att jag råkade tömma vingen och sjunka ner rätt i huvet på honom vid ett tillfälle skyller jag på en tillfällig 10-meters kvävenarkos... eller nåt... eh....)

Vi vänder tillbaka efter en stund och simmar sakta mot rätt strand igen. På vägen händer inte så mycket egentligen. Janne räddar Zells sax vid et tillfälle men annars är det tämligen odramatiskt.
När vi ligger på knappa 5 meter börjar det bli lite mer folk runt omkring oss och vi är snart ett gäng på 6-7 pers som ligger och bubblar.

Tjoff så ser jag en hand framför ögonen och i nästa sekund så är jag utan mask.
Jaja.. det är bara att andas lugnt trots köldchocken mot ansiktet och försöka kränga på sig den igen.
Den skyldige straffades med en avstängd kran..
Sen bestämde jag mig för att Jonas skulle bli av med masken och plötsligt ryker det masker och skruvas kranar både till höger och vänster.

Jaja, vi leker färdigt och när en knapp timme gått kliver vi upp.
Barth och Krille ligger kvar i vattnet för att öva korvskjutning utan mask.
(skulle jag tappa masken skarpt skulle jag fan inte skjuta en korv utan snarare försöka ta mig till ytan, men de har väl andra teorier på Gotland kanske, vad vet jag..) Jag lyckades få ett par bilder på lekiset i alla fall..

När vi hoppat ut grejerna tänds grillen och sen snackas det skit och käkas i ett par timmar. Självklart blir ju vädret sämre och det kommer ett par regndroppar.. Suck..
När de andra gör sig klara för ett andra dyk drar jag och Jonas hemåt mot stan. Vi har ingen gas kvar och jag ska dessutom stressa iväg till en fest.

Kanontrevlig dag med kul folk! Alltid roligt att lära känna nya människor.
Nu slipper vi Dmitri i några månader, det ska bli skönt. ;-)
Närå, han får det säkert trevligt i Indonesien och innan vi sagt "Faberflaska" är han ju tillbaks och förgyller vår tillvaro här hemma igen.

Over and out..