Namn: Lösen:

Dyk nr: 107, Lillsved - vraket Harm


DYKARE :
PARKAMRAT :
Rikard  
DATUM :
2001-10-27
MAXDJUP :
17,2 meter
DYKTID :
45 minuter

Andra dyket i dag.
Vi pratar och pratar och har allmänt trevligt på bryggan. Den ende som ser lite orolig ut är Daniels ej dykande pappa. Frågan är om han vågar släppa ut sin 14-årige son med oss någon mer gång? Tur var så fick Daniel dyka med Anneli (van dykare och mamma därtill).
God fika med tilltugg av bullar och chokladrutor.....mmmm.
Våtdräktsdykaren som försökte dränka sig i Ubbes Ramlösa lämnar jag åt fantasin till er andra.
Anneli springer runt bryggan och förevigar oss med sin kamera, Andreas kör sina sköna skämt och vi hakar på så gott det går.

Utvädrade och mätta fyyyyller vi båten igen. Anneli tycker jag ska banta för båten lutar oroväckande mycket där jag sitter....... Ja ska fundera på det någon dag. Vi vinkar åt Anneli och Ubbe som står över detta dyk och tuffar ut mot vraket igen. Daniel 'plutten' blir detta dyk ihoptussad med Peter.

Rikard och jag följer linan ner.....FEL jag blir iväg dragen av parlinan ut i mörkret och ner mot vraket. Rikard sitter ju som sagt fast i andra ändan av linan och ångar ner som en raket under mej. Blir orolig att hamna i lastrummen och kanske få problem med sikt och orientering där inne. Fyller dräkten för att bromsa men fyller en aningens för mycket så jag börjar stiga igen, opps! Tömmer fort och får Rikard att ta det en smula lugnare. han är på väg mot relingen som han ser i mörkret, men som inte jag uppfattat. Vi får ordning på dykeriet och påbörjar vår rundvandring än en gång.

Kollar in det stora hålet i babord sida, följer sidan mot aktern och simmar förbi Andreas & Tobbe. Min lampa håller ca 10min detta dyk byter till extra lampa och simmar mot toan. Vilka kommer inte ut simmande då, om inte Andreas & Tobbe ?
( två grabbar på toa samtidigt ?) Känner mig redo för lite toasnack jag också! Nu eller aldrig...............och så står man inne på toan på Harm och snackar med sin make. En konstig känsla av overklighet.
Krånglar oss ut och kollar in styrhytten. Rikard vill simma igenom men jag tycker det räcker med 'stolleprov' den här dagen så jag fiskar ut honom igen med parlinan till hans stora förtret. ha, ha, ha.
Flummar in på växtligheten på vraket en stund. Kanske man skulle låna Kenthisens kamera ändå?........hm.
Vi gör uppstigning med stopp och hångel som vanligt. fiiint att titta upp mot båten och se när regnet trillar ner på vattenytan.
Eftersnack på bryggan och mer bus. Vinkar åt alla goa dykare och åker tillbaka till Dykskolan, här ska fyllas luft för War Fundy i morgon.
En kanon dag med underbara människor.

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸><((((º>