Namn: Lösen:

Dyk nr: 89, "Malmöhus", Öland


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Söderbäck  
DATUM :
2005-07-05
MAXDJUP :
36,6 meter
DYKTID :
25 minuter
VATTENTEMP :
15 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
302 ggr

Efter att ha sökt i en timme efter vraket efter B17 bombaren så gav Micke upp och körde oss till vraket efter den fina gamla hjulångaren "Malmöhus" som sjönk under en provtur.
Detta skulle bli ett riktigt djupt dyk med botten på 38-39m, så jag och Joppe bestämde att vi ännu en gång skulle se hur djupberusningen påverkar oss. När vi kom ner på 33-34m så hörde och kände jag en smäll i sidan, det var mitt batteripaket som imploderade, men lampan fortsatte lysa så vi fortsatte. När vi kom ner till draggen (som Micket lyckats sätta i vraket) så var sikten urusel, så jag bestämde mig för att inte lämna ankarlinan, utan började istället känna efter om jag kände någon djupberusning. Efter att ha rabblat lite multiplikationstabeller och 'sjungigt' olika sånger så kostaterade jag att jag inte kände mig påverkad alls(!). När dykdatorn sa att det var dax att gå upp så lämnade vi mörkret och den dåliga sikten och gick upp.
Micke (kaptenen) hade sedan ett helsike att få loss ankaret ur vraket. Det slutade med att han fick gå ner och ta loss det (det hade visst fastnat på ~25 i en lina).
Batteriboxen var full med vatten...

AVG ?
SAC ?
Sikt 0.5-1m
Temperatur +15 grader