Namn: Lösen:

Dyk nr: 50, Eddys vrakplats


DYKARE :
PARKAMRAT :
Stefan Persson  
DATUM :
2005-06-26
MAXDJUP :
15,5 meter
DYKTID :
45 minuter
VISAD :
591 ggr

Vi samlas hos Aqualand för att göra ett "arbetsdyk" på blivande vrakplatsen. Fredric och Ellen som är marinbiologer ska inventera botten för Miljöverket. Mitt och Stefans uppdrag blev att skicka upp bojar där Eddy ville ha markeringar för för och akter vid sänkningen.

Det var lite sjö vid igånge, men inte farligt. Stefan får kurserna av Eddy, jag tar linrullen och så har vi varsitt ankare. Bojarna hamnar i Stefans ficka. Gick ner och lade ena ankaret vid grinden som bojen är fäst i och som är "mitten" på området. Fäster linrullen och simmar iväg efter Stefans kompasskurs. Kommer fram, fäster bojen och simmar tillbaka en bit innan S släpper bojen, bara för att undvika trassel. Detta gör Eddy lite fundersam upp på ytan innan han fattar galoppen. Rullar upp linan på tillbaka vägen innan samma procedur upprepas igen. Möter Ellen och Fredric, undrar om inte de slammat upp lika mycket/lite som vi gjort trots vanan... Det var något lerigare botten på denna sidan. Men vi kom rätt och skickade upp nästa boj. Mission completed!

Bara för att testa simmade vi mot första bojen och kom återigen rätt på. Han är en fena Stefan, tänkte jag. Då kom vi självklart några grader ur kurs när vi simmade runt för att se lite mer om det som fanns runtomkring. Vilket inte var så väldigt mycket, en plattfisk och sjöstjärnor samt en del musslor. Då sikten var dålig beslöt vi att gå upp och göra vårt säk stopp i fritt vatten. Inga problem ända tills Stefan skulle fästa linrullen som jag höll i handen i min d-ring, då flöt vi upp 2 m pga okoncentration. Ett kul annorlunda dyk!

Sikt Tja 1-3 m
Ok väder
Torris
Weezle
7 kg
Luft 280/80
Medel 12,8
RMV 32,21