Namn: Lösen:

Dyk nr: 97, Falken, Kungsholmen


DYKARE :
PARKAMRAT :
Christopher Zell & Patrik Pettersson  
DATUM :
2005-07-11
MAXDJUP :
12,2 meter
DYKTID :
58 minuter
VISAD :
839 ggr

Vilken svettig start på dagens dyk! +30 grader i solen och en backe ner till vattnet som skulle få scenerna i cliffhanger att likna småpotatis. Eftersom att jag inte visste hur kallt det skulle vara på botten och det i förrgår var 5 grader på botten i Lövsta så valde jag att ta på hela det tjocka understället. Om det i vanliga fall brukar vara svettigt så är det ingenting jämfört med idag när jag äntligen kunde snubbla ner i vattnet.

Att ta sig ut till Falken var lättare sagt än gjort (tur att Christopher varit där tidigare, han fick leda). Vi passerade än det ena och än det andra bråtet på vägen ut. Jag hittade en ganska fräch dykkniv halvvägs ut. Efter att ha släpat med den till vraket så tröttnade jag och frågade om någon annan ville ha den och den blev inte kvar på vraket. Vi hittade även ett schysst ankare på väg till vraket.

När vi kommer fram så tornar akten upp sig framför oss. Vi tittar in lite akterifrån och börjar sen simma framåt på babord sida. Vissa rutor hade glasrutorna kvar och jag var bara tvungen att lämna några meddelanden på dem (åk dit om du vill veta vad det står..).

Framme i fören tittar vi ner i en lastlucka och därefter frågar Christopher om han och jag ska gå igenom vraket. Det ville jag och eftersom att han hade linrulle med sig så fick han fortsätta leda. Vi gjorde fast linan i relingen och simmade sen in längst med babord sida. Det fanns lite kul att se där bla maskinrummet (som man iofs kunde se utifrån också). Vi vände och gick sen tillbaka.

Därefter simmade vi tillbaka över vraket och efter att ha tittat lite på styrbord sida där resterna av övervåningen låg så vände vi och gick tillbaka.

Ett riktigt trevligt dyk och tydligen bra sikt för att vara här. Jag upplevde sikten som bra eftersom att både Lövsta och Harm de senaste dagarna bjudit på siktlösa dyk

Därefter återstod bara klättringen upp igen, tur att man har dubbelpaket...