Namn: Lösen:

Dyk nr: 95, Slot, skärhamn


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2005-07-09
MAXDJUP :
25,9 meter
DYKTID :
51 minuter
VISAD :
612 ggr

Vattentemp yta/djup : 21 /12 grader
Paket och vikter : 327 och 6 kg
Sikt : ok
Tid : 51 minuter
Djup max/medel : 25,9 / 16,1
Lut i-upp : 320 - 125 = 195 bar slurpat
Sac : 20,51 (bra m tanke på strömmen)
Stopp 3 min på 5 meter

Dykets syn : Fisksoppa! Mängder av blåstrålar, rödnäbbor och leopardfläckiga smörbultar!

Dags för en dykdag med Eddy och, till skillnad mot förra gången, anlände jag beredd och på betydligt bättre humör! Ålade oss förbi fiskarna och bar ned grejerna till båten. Började i aktern men då de som ville ta det lite lugnare ned och det fanns plats i fören flyttades de snart med lite hjälp (Tack Åsa). Var nog ett klokt val då båten var tämligen full och akternissarna, röda faran-gänget och några till, skuttade i betydligt snabbare än förengänget. Vi fick å andra sidan gott om plats att röra oss på..

Eddy kollade (tror iaf det var det dyket) att alla klarade fri uppstigning och säkerhetsstopp i fritt vatten innan vi skuttade i, trevligt med en säkerhetstänkande skeppare! Rullade så i, till Anders besvikelse då han missat förra gången, utan akrobatiska självmordförsök utan nöjde mig med ett mindre underhållande fritt fall på rygg. Alltid lika intressant att sidorulla i.. Dock bara intressant och inte otrevligt bör nog tilläggas! Sedan var det bara att sakta glida ned och börja kika på fisksoppan! Visserligen var det inte Rebbe Huvud som jag sett fram emot men klagar inte på livet! Vattnet fullkomligen kokade av smörbultar, berggyltor, leopardfläckig smörbult, stensnultror, andra snultror och mer blåstrålar och rödnäbbor och massa mer än jag någonsin sett! Häftigast var nog den enorma och finaste blåstrålen jag någonsin sett, wow vilken bjässe!

Började vända och nu kom strömmen.. Försökte förstsimma emot men snart var det bara att krypa ned till botten och dra sig fram med hjälp av taren. Kände mig verkligen som en miljöveten dykare just då men alternativet hade blivit ett oförberett strömdyk.. Blev f.ö. riktigt intressant att dra sig fram efter att Anders hittat en stor krabbtaska i taren, precis vad man vill tänka på när man sätter ned händerna..! Höll nästan på att bli det iaf då detta tog längre tid än vi räknat med, tur att vi vände tidigare än vi tänkt.. Höll på att bli fel iaf då vi, till skillnad från alla andra, sagt 60 minuter istället för 50 minuter som resten. Detta hade missat så när vi kom upp efter 51 minuter (jo, jag svalkade huvudet innan jag gick ned) så stod Eddy, som missat huvudsvalkningen och annan tid, och tyckte just att det gott 54 minuter och det nog skulle ringas.. Uff, tala om fel sak att få missförstånd på!

Nåja, ingen hann ringa (jo, vi trippelkollade innan vi gick ned på nästa dyk!) så vi traskade ombord och hade det allmänt gott på tillbakavägen! Så gott att somliga av oss skojade om att vi skulle skippa dykningen och bara åka omkring och må! Kändes skönt att bara ta upp paketen och lämna det övriga sedan och äta massa god tai-mat under intervallet!