Namn: Lösen:

Dyk nr: 139, Heldarstindur


DYKARE :
PARKAMRAT :
Joakim Sjöberg  
DATUM :
2005-07-17
MAXDJUP :
21 meter
DYKTID :
30 minuter
VISAD :
453 ggr

Joakim, Lennart L, Henrik, Stig N och jag drog till Skillinge eftersom det planerade dyket på Wapper blåste bort.

Att hitta vraket tog sin lilla tid eftersom sjökortets angivna position inte stämde riktigt med verkligheten, samt att det är en ganska liten båt (30 m fisketrålare). Efter många rundor med ekolodet kom till slut ett eko som Joakim ansåg dög. Botten är väldigt platt därute men så stack det upp en grej till femton meter, så där måste det vara. Och det var det också.

Stig o Joakim skulle gå i först var tanken, och sen skulle jag, Henrik och Lennart ta ett dopp. Stig och Joakim gjorde sig klara, men Stig bangade precis innan nedstigning av någon anledning, så jag fick göra mig i ordning så snabbt jag kunde medan Joakim låg i vattnet och väntade. Det gick lite sjö eftersom det blåste en hel del även på denna sida Skåne. Till slut kunde vi dra ner och jag kunde ta itu med dykets huvudsyfte: Att testa min nyinköpta UK Light Cannon 100. Skulle budget-HID:en lysa? Skulle den lysa starkt?

Jag får nog ge den med beröm godkänt. Jag har inte haft någon rejäl lampa innan den här, har avverkat ett par stycken av Claes Ohlson-typ, de små knubbiga man vrider på i bakänden. Nu hade visserligen Joakim med sig sitt delvis hemmabyggda lampmonster på 100 w, så en 10 w HID kunde inte riktigt mäta sig med den, men UK:s försiktiga uppskattning att den motsvarar 25-30 w halogen ville inte ens Joakim hålla med om. Han tyckte den lyste som 50 w halogen, typ.

Jag är nöjd med köpet i alla fall :-)