Namn: Lösen:

Dyk nr: 243, Dännäs Huvud (Viken)


DYKARE :
PARKAMRAT :
Glen, Dan  
DATUM :
2005-08-03
MAXDJUP :
8,2 meter
DYKTID :
16 minuter
VISAD :
438 ggr

Övning av färdigheter under vattnet, ***CMAS.

1) Skjuta säck/korv i fritt vatten. Vi gick ner till 6,5 meters djup och avvägde oss. Dan visade tekniken med att fylla säcken med luft från västen. På detta viset är man fortfarande helt avvägd när korven fylls och man riskerar inte att flyga med upp. Testade detta utan problem. Blev i stället lite tung när jag släppt korven vilket ju lätt kunde avhjälpas.

2)Ta av och på luftpaket, fenor och mask under vattnet. Övningen skulle genomföras på grunt vatten. Jag började med fenorna, men så fort jag tog av mig paketet med det integrerade blyet började jag flyta upp och flaxade vilt omkring för att omfamna mitt paket igen. Glen fick samma problem, men lyckades snabbt kränga på sig paketet igen och hjälpte mig uppför den sluttande bottnen. Jag grenslade paketet och Glen drog mig sakta uppåt tills vi både nådde bryggan. Jag var både trött och kissnödig och tog en liten paus innan övningen skulle genomföras igen, med blybälte denna gången!

Utvärdering:
Övning 1: ett bra sätt att fylla korv på.
Övning 2: att ingen av oss kunde hålla oss nere med våra neoprendräkter och integrerade blyvikter borde förutsetts. Situationen började bli ohållbar när Glen grep in då jag började bli utmattad. Skönt med en parkamrat man kan lita på…

Parkamraters loggar:
Glen Paulsen - Jordfall
Glen Paulsen - Dännäs Huvud (Viken)
Glen Paulsen - Dännäs Huvud (Viken)