Namn: Lösen:

Dyk nr: 59, Lommen, Secret spot i 08-området


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2005-08-10
MAXDJUP :
5,0 meter
DYKTID :
46 minuter
VISAD :
963 ggr

Gotlänningen hade dykabstinens och ville komma över till Sverige och dyka lite. Så sent på måndag kväll kom han över som en liten båtflykting för att krascha hemma hos mig några dagar. På tisdag hade jag lite annat att pyssla med men på onsdag gav vi oss ut för att besöka nya vrak.

Efter en stadig grötfrukost med hjortronsylt plockade vi upp Jonas på Kungsholmen och sen kuskade vi ut till Åkersberga där Tilja bjöd på kaffe.
Stefan handlade ett par nya handskar, vi fyllde våra flaskor och någon av oss limmade rejält på en ung blondin som var i huset på kurs. (Inte undertecknad och Jonas har sambo...)

Efter en stunds funderande på vart vi skull bege oss fick vi plötsligt en uppenbarelse om ett nytt vrak som ingen eller möjligen ytterst få besökt tidigare.
Jonas tvekade om vi skulle hinna då han skulle jobba på eftermiddagen men han var inte svårövertalad direkt.

Dyk-SAABen tog oss tryggt, snabbt och säkert till platsen för vraket och glada i hågen var vi snabbt ombytta och redo för att upptäcka vad som dolde sig därute.

Ytsimmet var småsegt i vågorna men efter en dryg kvart eller så hade vi tagit oss runt vassen och ut till vraket.
Den här skutan låg grunt skulle det visa sig. Stod man på taket så gick vattnet till midjan på en...
Efter att ha hämtat andan en minut gick vi ner och nådde botten på fem meters djup ganska omgående. Vi gjorde ett varv eller två och beslöt sen att titta lite inuti. Stefan var inne först medans jag låg i dörren och kollade läget. Sen kunde jag ju inte hålla mig så jag beslöt att ta ett varv därinne jag också.

Jonas hade strul med masken som bara immade igen så efter några rader i mina wetnotes gick han upp medans jag och Stefan stannade kvar.
Vi gick in i styrhytten och kikade lite bland brandsläckare, verktyg, batterier och diverse annat bråte som lämnats kvar i en enda röra.

Till slut beslutar vi oss för att inte låta Jonas vänta på oss längre så vi går upp och möter honom på ytan.
Hemsimmet gick lite snabbare än utsimmet. Stefan låter oss dock söka lite efter hans viktbälte som han tappat efter vägen. Tills han upptäcker att han har det på sig...