Namn: Lösen:

Dyk nr: 61, Tore, Alvik


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2005-08-11
MAXDJUP :
8,8 meter
DYKTID :
39 minuter
VISAD :
702 ggr

Den här morgonen beslöt vi oss för att komma iväg i tid, så redan vid tio-snåret begav vi oss iväg till Alvik. Vi hade ett par flaskor med restgas som vi beslöt oss för att göra slut på. Och vart gör man ett sånt dyk helst om inte på gamla Tore...

Stefan velade lite huruvida han skulle dyka eller inte då tryckutjämningen kändes lite taskig men en minut senare följde vi linan ut mot vraket.

Vi började med att rita in våra fina namn i gästboken innan vi sjönk ner i vrakets innanmäte en vända. Jag var uppe igen lika snabbt som jag gick ner och vi simmade vidare längs med relingen bort mot bygget.
Tore var ett populärt utflyktsmål även för stadens aborrar denna gråtrista torsdag visade det sig. Det var aborrar i alla storlekar överallt kändes det som. Det var nästan som i tropiska haven med fiskstim som blänkte i solljuset.... eh....

På vägen hemåt igen sköt jag korv. Stefan hade såklart lite synpunkter på huruvida jag skulle ha pistolhaken på linan eller ej och hur jag fyllde den, men där var vi inte riktigt överens. Skiten kom till ytan i alla fall och vi simmade vidare mot stranden.
Strax innan vi gick upp hittade vi en pytteliten gädda som försökte gömma sig i gräset. Supercool! Gäddans färger och former men i en pennas storlek ungefär.