Namn: Lösen:

Dyk nr: 71, Norra Andeskären, Skärhamn


DYKARE :
PARKAMRAT :
Magnus Pettersson  
DATUM :
2005-08-09
MAXDJUP :
19,8 meter
DYKTID :
39 minuter
VISAD :
443 ggr

Utfärd Aqualand.

Det hade börjat blåsa upp lite mer nu inför andra dyket, men det var fortfarande helt ok väder för dyk. Framme visade Eddy var vi skulle gå i och var han skulle plocka upp oss. I alla fall vart det var tänkt, för så blev det inte alls skulle det visa sig!!

Vi simmade 300 grader ut mot snäckskalsbotten som INTE låg på 23-24 m utan på 20-21! Gjorde en liten tur över och vände sedan 180 grader tillbaka mot ön vi skulle runda. Såg flera fantastiska solstjärnor, varav 1 blåviolett Gulstjärna. Fick slå i boken för att vara säker på att det var rätt sort! Såg hummer, de vanliga snultrorna och gyltorna och en okänd ( av mig!) fisk. Massor av kul ställen att leta bland, men det var inte så mycket fisk.

När vi når fram till nästa snäckskalsbotten blir det ju ljusare och vi svänger 90 grader. Trodde att vi nu var runt ön, vilket vi skulle vara enligt Eddy! Fortsatte simma och leta efter roliga ting. Men då vi kommit en bit på väg utan att komma upp mot slänten började jag misstänka att något var lite fel! Vi vände lite norr ut och låg och guppade över tången innan vi gick upp mot säk stopp.

När vi bröt ytan är vi på rätt ställe fast fel sida ön!! Men ingen av dykparen hade kommit runt utan vänt där snäckskalsbotten började, men vi skulle ha fortsatt till nästa botten, vi hade kommit för nära ön... Jaja! Eddy såg i alla fall våra fenor och kom runt och plockade upp oss! Killarna från Skövde var lyriska över allt de sett, ex trollhummer som vi inte hade turen att möta idag... Snyft!

Molnigt och lite blåst
Torris weezle
8 kg
Luft 290/110
Medel 16,2
RMV 26,83