Namn: Lösen:

Dyk nr: 450, Saxarfjärden - "karlsö"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2005-08-18
MAXDJUP :
45,5 meter
DYKTID :
60 minuter
VISAD :
717 ggr

Kvällsutfärd med Åkersberga och för kvällen inhyrda "Arla". Den vanligtvis upptagne båtföraren Håkan fick permission så vi teamde upp och bestämde oss för att försöka se så mycket av insidan på vraket som möjligt.

Sikten var rätt kass när vi kom ner. La av oss dekoflaskorna och simmade direkt till styrhytten där Håkan klämde sig in så långt det gick. Efter lite trix och knix kom han ut igen och jag brottade mig in med överkroppen så långt det gick. Fick lön för mödan, kompassen var mycket vacker och helt hel. En hel del detaljer men den roligaste var den klassiska sjömansregnmössan (sydväst?) som svävade i taket.

Vidare mot byssan där jag tryckte mig in fram till spisen. I väggskåpet låg porslinet staplat med besticken bredvid, kaffepannan stod på spisen och ännu en liten detalj som flöt omkring i taket var en liten flaska med pressad citron :-)

Vi rundade aktern och fortsatte föröver mot lastrummet där jag gick ner som förste man. På styrbordsidan står en hel del lådor, några lampor hänger ner från taket. Simmade runt hela lastrummet, Håkan låg och kikade ner i den förliga luckan men jag återvände till den större och gick upp där. Lyste sedan till Håkan medans han gjorde sin "runda". Han noterade ytterligare ett ankare som låg under den lilla luckan.

Mycket trevligt dyk med en massa nya intryck!

2x12 : 23/35
7L : EAN 50
40cf : O2