Namn: Lösen:

Dyk nr: 170, Sverige, Värmdö, Svartfotsvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
Kristian Lyberg, Janne Pons  
DATUM :
2005-10-02
MAXDJUP :
18,7 meter
DYKTID :
51 minuter
VISAD :
643 ggr

Förra helgens 10 meters sikt skulle undersökas grundligt....

Vi kom ner efter en liten fikapaus på den privata bryggan där det diskuterades allt från Ingrid Horn till pissoarer på en sportbar på söder.

Precis innan dyket vägrade min Halcyon 10w HID o tända oxå, men det var tack o lov bara kontakterna, så nu är det fixat.

Vi kom ner på vraket och jag såg direkt det hålet som "det inte rekommenderas o simma igenom" som går udner vrakets för. Lol, man kan få ett godståg därigenom! Och där fanns det även en skum fisk som var som en blandning mellan simpa och ål... Ja e verkligen sämst på svenska fiskar :) Den där måste dessutom ha ådragit sig en ögonskada pga att den blev upplyst med 3 starka lampor under minst 5 minuters tid. Bra! Då hittar den aldrig från vraket och alla kan se den sen :)

Efter ett tag så tyckte vi att det blev lite tråkigt och jag la ut line rakt ut i ingenstans. Där fanns det... ja, ingenting! Förutom en ensam pinne som stack ut från annars helt plant botten som jag kunde glatt göra en tie off på. VÄnde när linan tog slut och simmade tillbaka för att träffa på andra dykparet som puffade omkring på vraket.

Nu blev det ont om luft och jag tog Krilles långschnabel för att inte få nåt med minustecken i falskorna. På så vid simmade vi ändå ut till där bryggan började och gick upp med bekräftade teorier om att ett besök på ett trävrak i allmänhet räcker :)

Parkamraters loggar:
Kristian Lyberg - Sverige, Värmdö, Harm
Kristian Lyberg - Sverige, Värmdö, Svartfotsvraket