Namn: Lösen:

Dyk nr: 39, Narvik


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Larsson  
DATUM :
2005-10-30
MAXDJUP :
24,8 meter
DYKTID :
48 minuter
VISAD :
742 ggr

Sista dyket i Narvik för denna gången! Det blev Neunfels, men tyvärr var sikten kass. Några av dykarna avbröt faktiskt sitt dyk. Johan och jag vägrade ge upp, och lyckades faktiskt hitta vraket! ;)
Vi landade nära aktern, och simmade mot rodret. Jag upptäckte att Johan hade fäst sin reel. Vad bra, tänkte jag för mig själv. Men ganska snart visade det sig att hans reel hade fastnat av sig själv. Johan trasslade in sig lite i den, och upptäckte det när vi var nere vid rodret. Han skar av linan och började trassla ur sig. Eftersom han i princip låg på botten så blev det ganska siltigt omkring honom. Jag lade mig några meter ifrån honom och lyste med lampan, för att inte göra det ännu värre. Men när han var klar så upptäckte jag att linan på något mystiskt sätt hade snott sig flera varv kring min handled. Jag skar av linan, och fick hjälp av Johan med att ta bort den (vilket inte var helt lätt!). Både Johan och jag behöll lugnet under hela incidenten, så vi hade rätt mycket luft kvar ändå, trots att vi var rätt så djupt.

Vi fortsatte med att simma mot babord sida, mot torpedhålet. När vi kom fram kikade vi in. Ett svagt grönaktigt ljus sade oss att det var riskfritt att simma in i lastutrymmet. Där inne var det dålig sikt. Vi klättrade mot lastluckorna och ut på däck. Sedan rundade vi hela däcket. Vi gjorde inga fantastiska upptäckter under resten av dyket. Jag tror vi båda mestadels funderade på om vi skulle hitta tillbaka till linan. Det gjorde vi också. Men innan vi simmade upp så fäste Johan ett litet Mudcrawlers-visitkort på vraket.