Namn: Lösen:

Dyk nr: 457, "Ljusterövraket"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2005-11-02
MAXDJUP :
35,9 meter
DYKTID :
41 minuter
VISAD :
625 ggr

Ljusterövraket var det en evighet sedan man dök på senast så vi drog ihop en liten utfärd dit. Vintertid och eftermiddagsdyk är det samma som kolmörker, men vad gör väl det? :-)
När första dykteamet kom tillbaka så blev vi upplysta om att sikten var kass, det var strömt som satan och allmänt jävligt. Med den glada insikten gick vi ner efter linan. Mitt vänstra öra krånglade lite men gav med sig efter en liten stunds bearbetande. Vi mötte masten på vägen ner och strax var vi nere på vraket. Det var mycket riktigt ganska strömt men sikten var ändå uthärdlig. Mattias tog täten. Jag nyttjade "pull and glide" metoden för att inte kämpa så mycket mot strömmen. Väl vid bygget gick Mattias in som förste man, jag la mig strax innanför dörren och Markus låg kvar utanför. Mattias kom tillbaka och vi gjorde en liten sväng inne bland bråten men det var rätt begränsad sikt även här så vi fortsatte vår tur mot aktern rundade den och kikade lite på detaljerna på däck.
Efter detta gick vi en och en ner i lastrummet och kikade runt. Jag lyckades med bedriften att köra ner hela handen i dyn tillsammans med lampan. Tur att Bergström inte var med då hade han klippt mina cert ;-)

Vi återvände till linan och påbörjade vår uppstigning. Masten fick mig att sätta hjärtat i halsgropen då jag ovetande om att den var strax bakom mig lyckades kicka till den. Man förväntar sig inte att det är något stort och hårt som ska finnas bakom när man ligger i fritt vatten. Det kan vara läge att utfärda en liten varning då det sitter en del nät och linor i den som man inte vill simma in i.

Efter dyket blev det nattnavigering på Arla tillbaka till Ljusterö. Det var minst lika kul som dyket.

2x12 : 26/20
7L : 50/25