Namn: Lösen:

Dyk nr: 88, Stockholm, Ingrid Horn


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2005-11-12
MAXDJUP :
34,5 meter
DYKTID :
39 minuter
VISAD :
595 ggr

LM-dyk, utfärd med Storsjön. Besättning Magnus Göthlin o Johan Sjölander.

Hade med mig en kollega nyss hitrest från Kina, aldrig rest utomlands, ganska trevlig ung man som var ganska uppspelt av att få följa med ut på sjön. Han klarade det bra med lite lånade vantar o mössa, ingen tendens till sjösjuka. Det märktes att han gärna ville men inte visste så mycket. Oxygen. No. Can I dive? No!

Nåja, 2a besöket (3e dyket) på Ingrid. Ganska schysst väder även om det blåste upp lite grann. Storsjöns nya värmare värmer gott i ruffen - det ni, kvalitet för 300:-, alla icke-LM-dykmedlemmar! ;-)

Det vart 8 dykare till slut. Bilskjuts till Askfatshamnen, Dalarö. Lasta på. Känns som det fattas något... fenorna! Ahhhh... nåja, det går att låna eftersom vi dyker i omgångar. Nån gång ska man göra det också. Nästan alla har svarta jetfins eller kopior, utom jag för mina kopior är skitsnyggt uppmärkte med vita initialer, "KO". Fast dom ligger ju hemma...

Nytt för dagen, en ramlös mask (åkte ifrån den "gamla" vid Värdshuset häromveckan, av någon anledning.

"Gnugga extra noga med tandkräm, dom använder mycket silikon när dom tillverkar dom här", sa säljaren på Sjöproffs. Oj vad jag gnuggade med Colgate på kvällen.

Dök ner till 20m...lite suddigt att titta på datorn? Nä, nog för att det kan vara dålig sikt på Ingrid Horn men det här gillar jag inte. Tillbaka till uppstigningslinan så jag har något att fokusera suddigt på, byta till reservmasken, allt väl. Inför nästa dyk gnuggade jag med något annat, funkade fint. Fin mask. Gult neoprennackband.

Bra sikt, 3-4m och lugnt dyk, vi hittar ner och tar en vända på bygget, utmanar datorn, dyker utanför alla kända tabeller men det är ju lungt och stilla på vägen upp... det gör vi väl om?

Sen blir det lunch.

Bra ankrat förresten, Magnus, lysande enkelt att ta sig ner och upp!

(ner vid pricken, lina dragen i riktning 150gr eller nåt sånt)

Temp 11gr luft, 7gr vatten
Luft, SAC 17 l/min

Parkamraters loggar:
Max Nilsson - "Ingrid Horn", Dalarö, Stockholm
Max Nilsson - "Ingrid Horn", Dalarö, Stockholm