Namn: Lösen:

Dyk nr: 152, Släggö, Lysekil


DYKARE :
PARKAMRAT :
Stilianos Matsoukatidis, Frederick  
DATUM :
2005-11-19
MAXDJUP :
19,8 meter
DYKTID :
59 minuter
VISAD :
645 ggr

Vattentemperatur: 12 º
Sikt: 2 Meter

Kursdyk IANTD Advanced Nitrox/Recreational Trimix
EAN 30

Efter coaching från intsruktör Stilios gick det mesta väsentligt mycket bättre.
En flyttad D-ring och lite övning gjorde att det gick alldeles utmärkt att haka på och av deco-flaskan.
Även att nå vänster flaskkran och öppna och stänga den gick nu ganska smärtfritt. Däremot är isolationskranen fortfarande skitsvår att nå. Den får jag exprimentera lite med utrustningen tills jag når. Ändra lutningsvinkeln på själva kranen, förskjuta flaskpaketet lite längs plattan, eller vad som nu kommer att funka bäst.

Det här dyket skulle vi simma utan mask längs linan och simulera luftstopp. Jag simmade på, snabbare än förra dyket och klarade att hålla en mycket långsammare utandning. Men hela vägen räckte det inte - jag fick ta ett andetag till. Ungefär 2 m senare kom jag fram till Frederick som väntade i änden av linan. Retligt!
Å andra sidan lyckades Frederick simma i någon sorts vinkel när det blev hans tur att göra övningen...

Däremot gick det över förväntan att skjuta säck. Det sättet som Stilios visade, att fylla med utandningsluften, var faktiskt mycket enklare än att fylla med longhosen, som jag blivit visad tidigare. Det var både enklare att hålla i linrullen och undvika trassel, och dessutom enklare att vara säker på att man fått i tillräckligt med luft.

På det simulerade deco-stoppet skulle Frederick och jag pröva att växelandas, men då gick något snett, och vi tappade avvägningen totalt. Ner från 4,5 m till 7 m, upp till 2 m och ner igen. Jobbigt, pinsamt, och verkligen inte något som mina örontrumpeter uppskattade!
Trist avslutning på ett i övrigt ganska lyckat dyk.